EUR
4,76 RON
(-0.12%)
USD
4,21 RON
(0%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(-0.01%)
CAD
3,13 RON
(+0.18%)
BGN
2,43 RON
(-0.05%)
RUB
0,07 RON
(0%)
ZAR
0,29 RON
(+0.06%)
BRL
1,08 RON
(+0.04%)
CNY
0,63 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Victor Ponta: Săptămâna viitoare vor fi adoptate actele normative în vederea deblocării POS Transport

0

Premierul Victor Ponta a precizat marţi că săptămâna viitoare vor fi adoptate actele normative necesare în vederea deblocării Programului Operaţional Sectorial Transport, el exprimându-şi speranţa că până la finele lunii iunie va fi deblocat şi Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

„Deblocarea Programului Operaţional Regional trebuie să fie continuată cu ultimele două programe blocate de Boc. Am vorbit şi cu comisarul Hahn (comisarul european pentru dezvoltare regională, Johannes Hahn, n.r.) domnul ministru Fenechiu a avut o discuţie extrem de bună legată de Programul Operaţional de Transport şi săptămâna viitoare vom adopta tot ceea ce mai avem de adoptat la nivel normativ pentru ca programul să fie deblocat, inclusiv pe Transport. Iar la Creşterea Competitivităţii, aştept de asemenea rezultate şi o mai bună coordonare între toate organismele intermediare şi autoritatea de management, pentru că în momentul în care, la sfârşitul lui iunie, avem toate programele deblocate, putem să fim mai optimişti referitor la sumele pe care nu doar le accesăm, dar mai ales nu le pierdem în acest exerciţiu financiar”, a spus primul ministru, la începutul şedinţei de Guvern.

El a reiterat importanţa unei strategii clare, în care Ministerul Fondurilor Europene să fie minister integrator, evitându-se totodată „necazurile din ultimii ani”: birocraţie, lipsă de responsabilitate, proceduri mult prea greoaie.

Programul Operaţional Sectorial Transport ar putea redeveni funcţional în cel mai scurt timp, în condiţiile în care toate măsurile impuse de documentul de pre-suspendare a POS – T, dar şi cele din documentul de încetare a plăţilor pentru POS-T, sunt îndeplinite, a declarat ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, luni, într-o conferinţă de presă.

Potrivit oficialului, Autoritatea de Audit va transmite Comisiei Europene, până pe 13 mai, cel târziu, raportul cu privire la controlul pe care l-a efectuat la Autoritatea de Management.

„În iunie 2012, Comisia Europeană a dispus întreruperea plăţilor pentru Programul Operaţional Sectorial de Transport şi ni s-a impus implementarea a opt măsuri specifice. Când am ajuns la acest minister, doar una dintre acestea era în implementare, pentru restul nefiind începută (procedura). De asemenea, în ceea ce priveşte pre-suspendarea, după ce a avut loc întreruperea plăţilor, în luna decembrie POS a fost pre-suspendat. La fel, în momentul în care am ajuns în minister, nicio măsură ridicată în documentul de pre-suspendare nu era îndeplinită. Astăzi putem spune, după ce Autoritatea de Audit şi-a încheiat controlul la Autoritatea de Management, că toate măsurile din documentul de pre-suspendare şi din documentul de încetare a plăţilor sunt îndeplinite. Autoritatea de Audit a promis că cel târziu pe 13 mai va transmite CE raportul şi eu sper ca în cel mai scurt timp Comisia să ridice pre-suspendarea şi încetarea de plăţi, iar POS Transport să fie funcţional”, a spus Fenechiu(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.