EUR
4,74 RON
(-0%)
USD
4,21 RON
(-0.25%)
GBP
5,39 RON
(-0.5%)
CHF
4,18 RON
(-0.23%)
AUD
2,99 RON
(-0.51%)
CAD
3,17 RON
(-0.66%)
BGN
2,42 RON
(+0.01%)
RUB
0,06 RON
(-0.72%)
ZAR
0,30 RON
(-0.69%)
BRL
1,13 RON
(-1.56%)
CNY
0,62 RON
(-0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.18%)
1 EUR RON

Guvernul face demersuri la Bruxelles ca mititeii să fie introduşi în categoria produselor tradiţionale

0

Reprezentanţii Guvernului României la Bruxelles vor face demersuri ca produsul „mititei” să fie introdus alături de Burger şi cârnatul spaniol chorizo în categoria produselor tradiţionale, astfel că „micii” produşi după reţeta actuală nu vor fi interzişi.

Cu ocazia grupului de lucru care va avea loc joi în cadrul Comisiei Europene, reprezentantul Guvernului României va transmite solicitarea formulată de către Asociaţia Română a Cărnii ca reţeta produsului mititei să fie inclusă pe lista reţetelor tradiţionale, informează un comunicat transmis de Biroul de presă al Executivului.

„Reprezentanţii Guvernului vor face toate demersurile necesare pentru includerea mititeilor în lista produselor tradiţionale şi consideră că aceasta şi orice alte măsuri care trebuie luate, reprezintă o soluţie corectă şi normală, susţinută şi de reprezentanţii industriei producătorilor de carne. Autorităţile române vor lua toate măsurile necesare pentru a nu se interzice micii pe teritoriul României”, se arată în comunicatul citat.

Guvernul precizează că discuţia de la nivelul Uniunii Europene se referă numai la micii produşi industrial.

Presa a relatat în ultimele zile că în conformitate cu o directivă europeană de la 1 iunie producţia de mititei făcuţi după reţeta actuală ar trebui interzisă. Această directivă interzice folosirea în compoziţia produselor de carne procesată a carbonaţilor de sodiu, a unui conservant şi a unui antioxidant. Aceşti aditivi alimentari sunt folosiţi în reţeta de preparare a micilor.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.