Cele mai eficiente metode pentru eliminarea celulitei

Celulita, aceste pacheţele de grăsime care au tendinţa de a se depune pe fese, coapse şi braţe, cauzează o stare jenantă, multor persoane. Efectul “coajă de portocală” apare atunci când celulele de grăsime împing ţesutul conjunctiv subcutanat din jurul lor, în piele. În cazul în care circulaţia limfei devine lentă, toxinele se acumulează în aceste celule de grăsime.

Liposucţia, cremele şi împachetările cosmetice nu fac altceva decât să reducă, temporar, apariţia celulitei. Fără un tratament continuu, celulita reapare. Atunci ne întrebăm, oare ce altceva am putea face pentru a reduce apariţia celulitei?

Un articol apărut în ziarul britanic “Guardian” recomandă aşa-zisul periaj al corpului. Pur şi simplu, trebuie doar să vă frecaţi pielea uscată cu o perie, înainte de a merge la duş, iar apoi să folosiţi o cremă hidratantă bună. Dr. Mercola recomandă, pe site-ul lui, folosirea uleiului de cocos, simplu, mult mai benefic decât cremele cu diverse conţinuturi chimice. Potrivit doctorului Mercola, această tehnică simplă, “într-adevăr onestă în faţa lui Dumnezeu, va face o diferenţă remarcabilă în doar câteva săptămâni”.

Dr. Mercola vorbeşte de trei metode pe care le consideră foarte eficiente şi pe care le explică, în ordinea importanţei lor:

1. Postul

2. Exerciţii fizice care pun în mişcare tot corpul

3. Sărituri pe mini-trambulină

 

  • Postul schimbă organismul  de la arderea zaharurilor la arderea grăsimilor

În câteva cuvinte, răspunsul la “cum să eliminaţi celulita?”, este: încercaţi să vă schimbaţi organismul de la arderea zaharurilor la arderea eficientă a grăsimilor, cu scopul de a scăpa de excesul de grăsime. Acest tip de post este una dintre cele mai eficiente metode ştiute de dr. Mercola, în a arde grăsimile din corp.

Unul dintre mecanismele care fac postul eficient pentru pierderea de grăsime este faptul că provoacă secreţia hormonului uman de creştere, acesta fiind un hormon de ardere a grăsimilor. Postul face să crească consumul de energie, persoana fiind în repaus, şi să scadă nivelul de insulină, ceea ce permite arderea grăsimilor acumulate. Toate aceste lucruri, împreună cu alţi factori, vă vor transforma într-o maşină de ardere eficientă a grăsimilor.

Tipul de post pe care îl alegeţi contează mai puţin, aşa că puteţi să îl alegeţi pe oricare vi se pare mai  potrivit stilului de viaţă, programului şi temperamentului vostru.

Dr. Mercola spune că a experimentat diverse tipuri de a mânca în ultimii trei ani, iar el îl preferă pe cel în care trece peste micul dejun şi se limitează la mese consumate într-un interval de şase-şapte ore, în fiecare zi.

Pentru ca acest tip de post intermitent să fie eficient, trebuie să se limiteze consumul de mâncare, dar având grijă ca mesele să fie consumate într-un interval de 8 ore pe zi. Acest lucru înseamnă că se mănâncă, de exemplu, doar între orele 11.00 şi 19.00. În esenţă,  înseamnă că se va trece peste micul dejun iar prima masă a zilei va fi prânzul. Nu e greu de realizat acest lucru şi este convenabil pentru majoritatea persoanelor, dar puteţi restricţiona acest interval până la şase, patru sau chiar şi două ore.

În cele şase-opt ore pe care le aveţi la dispoziţie, dacă vreţi să consumaţi cât mai multe proteine sănătoase, minimizaţi consumul de carbohidraţi (de exemplu, paste, pâine, cartofi) şi consumaţi mai multe grăsimi sănătoase (de exemplu, unt, avocado, ulei de cocos, ulei de măsline şi nuci). Acest lucru va ajuta ca organismul dumneavoastră să schimbe arderea zaharurilor în ardere a grăsimilor.

Trebuie să ştiţi că sunt necesare câteva săptămâni pentru a se realiza această tranziţie şi trebuie făcută treptat. Odată ce aţi reuşit să treceţi la acest mod de ardere a grăsimilor, veţi putea trece cu uşurinţă peste 18 ore, fără a simţi că vă este foame. Pofta de  dulce va dispărea într-un mod magic şi va fi mult mai uşor de a ajunge la greutatea ideală.

 

  • Diversele exerciţii fizice

O altă metodă, la fel de benefică pentru sănătate ca şi postul, este o formă de exerciţiu fizic numit HIIT (High Intensity Interval Training). Aceste tipuri de exerciţii de fitness, asociate cu postul, vor spori efectele. HIIT este o metodă utilă pentru combaterea celulitei deoarece stimulează, în mod semnificativ, nivelul hormonului uman de creştere. După cum am menţionat, acesta este un hormon de ardere a grăsimilor.

Toate exerciţiile în care se se pune în mişcare tot corpul, cum ar fi joggingul, îmbunătăţesc circulaţia limfei. Vibraţiile care se produc atunci când ne punem trupul în mişcare, fac mii de contracţii musculare care pompează lichidul în zonele cu probleme şi reduc acumularea de lichid în ţesut. Acest lucru ajută la eliminarea toxinelor şi la creşterea imunităţii.

Un studiu german, realizat în anul 2004, a arătat că exerciţiile fizice în care s-a pus în mişcare întregul corp, au redus celulita de pe coapsele şi fesele subiecţilor, cu aproape 26%.

 

  • Mini-trambulina ajută la eliminarea celulitei

La fel ca exerciţiile fizice în care se pune în mişcare întreg corpul, şi o mini-trambulină va creşte forţa  în corpul dumneavoastra şi va furniza aceleaşi beneficii.

Dacă veţi sări pe o mini-trambulină din elastic, corpul dumneavoastră va fi supus  unor forţe de atracţie care pornesc de la zero, la cea mai înaltă săritură şi care ajung  până la de două sau trei ori mai mult decât forţa gravitaţiei, în partea de jos, depinzând de cât de tare săriţi.

Spre deosebire de jogging care supune glezna şi genunchiul unor mişcări solicitante, elasticul mini-trambulinei te scapă de acest stres şi îţi protejează articulaţiile. Unele dintre beneficii sunt circulaţia oxigenului şi a nutrienţilor la ţesuturi şi organe şi creşterea puterii musculare. Antrenamentul pe mini-trambulină sau pe oricare alt aparat de calitate poate să vă ofere mai multe beneficii decât cele pe care vi oferă o sală de gimnastică.

Mâncărurile bogate în glucide şi carbohidraţi, lipidele deteriorate şi sarea procesată, toate acestea contribuie la formarea celulitei. Astfel, îmbunătăţirea dietei, combinată cu exerciţiile fizice, este primul pas  pentru a scăpa de celulită, pentru a pierde în greutate şi pentru a avea o  stare de sănătate optimă.

Traducere şi editare: Raluca Florescu

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.