EUR
4,83 RON
(-0.01%)
USD
4,07 RON
(+1.41%)
GBP
5,35 RON
(+0.31%)
CHF
4,49 RON
(+0.15%)
BGN
2,46 RON
(+0.69%)
BYN
1,67 RON
(+1.01%)
CAD
3,07 RON
(+0.18%)
RSD
0,04 RON
(-0.06%)
AUD
2,94 RON
(-0.05%)
JPY
0,04 RON
(+0.8%)
CZK
0,19 RON
(-0.42%)
INR
0,05 RON
(+1%)

Predicţiile uimitoare ale lui Nikola Tesla pentru secolul 21

Când zici Nikola Tesla (Nicolae Teslea), te gândeşti la istroromânul devenit cetăţean american, omul de ştiinţă şi inventatorul prolific în domeniul electro şi radiotehnicii, descoperitorul câmpului magnetic învârtitor, a sistemului polifazat de curent alternativ şi a curentului de înaltă frecvenţă.

 În perioada anului 1930, jurnalişti de la publicaţii că New York Times şi Time magazine, l-ar fi vizitat pe Nikola Tesla la el acasă, la etajul 20 al hotelului Governor Clinton din Manhattan. Acolo, vârstnicul Tesla le-ar fi relatat  poveşti din primele lui zile ca inventator,  deseori dându-şi cu părerea despre ce avea să rezerve viitorul.

Anul trecut ne-am uitat la predicţiile lui Tesla cum că eugenetica şi sterilizarea forţată a criminalilor ar putea purifica într-un fel rasa umană până în anul 2100. Astăzi avem mult mai mult din acel articol care a apărut pe 9 februarie 1935, publicat de revista Liberty. Articolul este unic pentru că nu a fost realizat ca un simplu interviu, ca multe alte apariţii media ale lui Tesla, ci a fost semnat “de Nikoa Tesla, povestit lui George Sylvester Viereck”.

Nu este clar locul unde a fost realizat articolul, dar relaţia de prietenie a lui Tesla cu Viereck mă îndeamnă să cred că nu a fost făcut la domiciliul sau, în hotelul din Manhattan. Tesla servea cina câteodată cu Viereck şi familia sa, acasă la Viereck pe Riverside Drive, asta însemnând că l-ar fi putut realiza acolo.

Tesla avea teorii interesante cu privire la religie, ştiinţa şi natura umană, asupra cărora ne vom îndrepta într-un viitor articol, dar, pentru moment, am pregătit unele dintre cele mai importante (şi precise) predicţii pe care Tesla le-a avut despre viitorul lumii.

 

 • Crearea agenţiei EPA

Crearea Agenţiei pentru Protecţia Mediului (EPA) a Statelor Unite era departe cu 35 de ani în viitor, dar Tesla a prezis crearea unei agenţii similare în termen de o sută de ani.

“Igiena şi cultura fizică vor fi recunoscute ca ramuri ale educaţiei de către guvern. În 2035, Secretarul de Igienă sau Cultura Fizică va fi mult mai important în cabinetul prezidenţial al Statelor Unite decât Secretarul de Război. Poluarea plajelor noastre ce există astăzi în jurul New York-ului, va părea la fel de neconceput pentru copii şi nepoţii noştri, aşa cum ni se pare nouă viaţa fără obiectele sanitare. Rezerva noastră de apă va fi atent supravegheată şi doar un nebun va bea apă nesterilizată.”

 

 • Educaţia, războiul şi ziarele de mâine

Tesla şi-a imaginat o lume unde prioritare vor fi noile descoperiri ştiinţifice şi nu războiul.

“Astăzi, ţările cele mai civilizate din lume, cheltuie maximul din veniturilor lor pe război şi minimul pe educaţie. Secolul al 21-lea va inversa această ordine. Va fi mult mai glorios să lupţi împotriva ignoranţei decât să mori pe câmpul de luptă. Descoperirea unui nou adevăr ştiinţific va fi mult mai importantă decât disputele diplomaţilor. Chiar şi ziarele din secolul 21 vor afişa articolele despre infracţiuni sau controverse politice pe ultima pagină, iar titlurile ziarelor şi primele pagini vor conţine declaraţia despre o nouă ipoteză ştiinţifică.”

 

 • Sănătate şi Dietă

Spre sfârşitul vieţii sale, Tesla a dezvoltat câteva teorii despre dieta optimă a omului. El a servit mai mult lapte şi miere în ultimele sale zile de viaţă, crezând că aceasta era cea mai pură formă de alimentaţie. Tesla a pierdută o cantitate enormă de greutate şi arăta destul de slăbit pe la începutul anilor 1940. Aceasta dietă săracă şi aspectul său uscăţiv a dus la concepţia total greşită cum că el ar fi rămas fără nici un ban la sfârşitul vieţii sale.

“Tot mai mulţi oameni mor sau devin bolnavi din cauza apei poluate sau a cafelei, ţigărilor şi a  altor stimulanţi. Chiar eu am evitat aceşti stimulanţi. M-am abţinut chiar şi de la consumul de carne. Sunt convins că într-un secol, cafeaua, tutunul, ceaiurile nu vor mai fi în vogă. Totuşi, alcoolul va fi încă folosit. Acesta nu este un stimulent, ci un elixir adevărat de viaţă. Eliminarea stimulentelor nu va veni în forţă. Pur şi simplu nu va mai fi la modă să îţi otrăveşti organismul cu ingrediente nocive. Bernarr Macfadden a demonstrat cum este posibil să-ţi asiguri hrana gustoasă bazată pe produse naturale, cum ar fi laptele, mierea şi grâul. Eu cred că mâncarea care se serveşte astăzi în restaurantele lui economice va fi baza mâncărurilor epicureene în cele mai sofisticate banchete din secolul 21.

Va fi suficient grâu şi produse din grâu pentru a hrăni o lume întreagă, inclusiv milioanele din China şi India, ce sunt acum într-o situaţie cronică de foame.”

 

Citește și
3 Comentarii
 1. Sebastian spune

  Felicitari pentru acest articol despre un OM ce a fost marginalalizat de mass-media. A fost cel mai mare vizionar si inventator al secolului XX. Binenteles ca a fost considerat si ciudat sau incalcit ca orice geniu, dar asta nu scade cu nimic valoarea sa stiintifica si spirituala. Un citat zis de Einstein este edificator. ,,Universul nu este atat de straniu cat ni-l imaginam noi. Este chiar mai straniu decat ni l-am putea imagina noi vreodata.,, Se referea la stranietatea particulelor cuantice , dar se poate extrapola si la scara universala

 2. Sebastian spune

  Nicolae Teslea, jumatate din genomul sau fiind roman dupa mama sa de origine romana, a fost cel care a vrut sa dea acees la intrega populatie a globului terestru la energie electrica gratuita prin intermediu conceptului de free energy, a inventat motorul de masina ce mergea cu energie libera, o cutie din care iesiau doar cateva cabluri conductoare. A construit fizic multe din inventiile sale. Ba chiar mai mult a si construit o antena de cateva zeci de metrii inaltime prin care sa rezoneze energia in orice zona a pamantului, utilizand cavitatea rezonanta a ionosferei si centurile magnetice Van Allen ale planetei. Cand a aflat ce are de gand, Fred Morgan, finantatorul sau, i-a taiat finantarea si a distrus antena dupa cativa ani. L-a intrebat atunci ca, daca oamenii ar avea energie gratuit, cine va mai plati pentru conductoarele de cupru, cine va mai plati taxe si impozite ? Cine va mai contribui la imbogatirea lor ? Nu a fost uitat nici dupa decesul sau, muzeul Smithonian refuzand sa primeasca statuia sa din ceara printre exponatele sale. A afirmat ca viitorul este al sau si al inventiilor sale. Cred ca are dreptate. Avand in vedere ca stocurile de combustibili fosili ale subsolului sunt limitate si cererea de petrol, gaze este tot mai mare este doar o chestiune de timp pana cand oamenii vor avea acces la utilizaea de free energy.

 3. unul oarecare spune

  ” Certificatul de botez al lui Nikola Tesla atestă că dată a nașterii 28 iunie 1856. Tatăl sau a fost Milutin Tesla, preot ortodox sârb și mama, Duka Mandici.”
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata