EUR
4,84 RON
(+0.09%)
USD
4,10 RON
(+0.08%)
GBP
5,37 RON
(-0.31%)
CHF
4,49 RON
(+0.26%)
BGN
2,47 RON
(+0.3%)
BYN
1,67 RON
(+0.3%)
CAD
3,08 RON
(-0.27%)
RSD
0,04 RON
(+0.06%)
AUD
2,95 RON
(-0.23%)
JPY
0,04 RON
(-0.06%)
CZK
0,18 RON
(-0.39%)
INR
0,05 RON
(-0.06%)

Predicţiile uimitoare ale lui Nikola Tesla pentru secolul 21

 • Roboţi

Activitatea lui Tesla în robotică a început la sfârşitul lui 1890 când şi-a patentat barca pe bază de telecomandă, o invenţie care a uimit pe toţi spectatorii de la Expoziţia Electrică de pe Madison Square Garden.

“În prezent noi suferim de disconfortul civilizaţiei noastre pentru că noi nu ne-am ajustat complet erei tehnologice. Soluţia problemelor noastre nu stă în distrugerea, ci în controlarea tehnologiei.

Nenumărate activităţi, făcute cu mâna omului astăzi, vor fi înlocuite de maşinării. În acest moment oamenii de ştiinţă lucrează în laboratoarele universităţilor americane pentru a încerca să creeze ceea ce a fost descris ca “maşina ce gândeşte”. Am anticipat acest proiect.

Eu chiar am construit “robots”. Astăzi robotul este un fapt acceptat, dar principiile nu au avansat destul. În secolul 21, robotul va prelua munca sclavilor ce a ocupat civilizaţia antică. Nu este nici un motiv pentru care acest fapt să nu se întâmple în mai puţin de un secol, eliberând mâna de muncă a omului pentru aspiraţii cât mai înalte.”

 

 • Energia şi managementul resurselor naturale

“Cu mult înainte să apună următorul secol, reîmpădurirea sistematică şi managementul ştiinţific al resurselor naturale vor pune capăt secetelor mari, incendiilor de păduri şi inundaţiilor. Utilizarea globală a apei şi transmisia pe distanţe mari va ajunge în fiecare gospodărie, va fi energie ieftină şi se va dispersa necesitatea de ardere a combustibilului. Pentru ca lupta de supravieţuire să se diminueze, ar trebui dezvoltate idealurile în loc de obiectivele materiale.”

 

 • Nikola Tesla, geniul sub care stă dezvoltarea actuală a omenirii

Nikola Tesla s-a născut pe 10 iulie 1856 la Smiljan, un sat în provincia Lika din Croaţia. Tatăl lui Tesla, Milutin, era descendentul unei familii de ofiţeri şi preoţi, iar la data naşterii lui Nikola, era preotul ortodox al satului; mama lui Tesla, Gica, avea o memorie extraordinară, fiind capabilă să recite din memorie volume întregi de poezii în cele patru limbi pe care le cunoştea la perfecţie – croată, istroromână sau istrovlahă, germană şi maghiară, şi asta în condiţiile în care nu ştia să scrie sau să citească. Numele purtat iniţial de familia Tesla era Drăghici, care apoi a fost schimbat în Teslea, după îndeletnicirea avută de aceştia, adică de teslari (dulgheri). Deci, Nicolae Teslea, „românul din Banat”, după cum l-a denumit într-un interviu înregistrat Henri Coandă, era de naţionalitate română, mai exact istroromân.

Marele savant, considerat de canalul Discovery ca fiind unul dintre „cei mai mari 100 de americani”, este geniul sub care stă dezvoltarea actuală a omenirii. El a fost un mare vizionar, multe din ideile sale nefiind înţelese nici astăzi şi constituind o permanentă sursă de dispută între marile puteri.

Mare parte din cercetările sale au fost, însă, prost înţelese de societatea neelevată spiritual şi, în special de grupurile de interese care încearcă să domine planeta, aşa că ajungând pe mâna acestora au stat la baza celor mai cutremurătoare experimente de invizibilitate (Philadelphia), de control al minţii şi al reacţiilor subiecţilor umani (Montauk), de control al climei şi cutremurelor (H.A.A.R.P.), armelor de distrugere în masă cele mai sofisticate şi mai diabolice (programul militar american „Joint Vision 2020”).

Dintre acestea, cel mai de temut este H.A.A.R.P., parte a programului „Joint Vision 2020”, care sub masca unui nevinovat program de cercetare, ascunde cea mai diabolică şi mai malefică armă de distrugere în masă, cu utilizări: armă energetică dirijată, mijloc electronic de camuflare şi invizibilitate, armă pentru modificarea climei şi război meteorologic, armă pentru alterarea undelor cerebrale şi control şi influenţa gândirii, armă pentru producerea de cutremure artificiale de mare intensitate, armă pentru formarea de breşe şi discontinuităţi spaţio-temporale.

 

Citește și
3 Comentarii
 1. Sebastian spune

  Felicitari pentru acest articol despre un OM ce a fost marginalalizat de mass-media. A fost cel mai mare vizionar si inventator al secolului XX. Binenteles ca a fost considerat si ciudat sau incalcit ca orice geniu, dar asta nu scade cu nimic valoarea sa stiintifica si spirituala. Un citat zis de Einstein este edificator. ,,Universul nu este atat de straniu cat ni-l imaginam noi. Este chiar mai straniu decat ni l-am putea imagina noi vreodata.,, Se referea la stranietatea particulelor cuantice , dar se poate extrapola si la scara universala

 2. Sebastian spune

  Nicolae Teslea, jumatate din genomul sau fiind roman dupa mama sa de origine romana, a fost cel care a vrut sa dea acees la intrega populatie a globului terestru la energie electrica gratuita prin intermediu conceptului de free energy, a inventat motorul de masina ce mergea cu energie libera, o cutie din care iesiau doar cateva cabluri conductoare. A construit fizic multe din inventiile sale. Ba chiar mai mult a si construit o antena de cateva zeci de metrii inaltime prin care sa rezoneze energia in orice zona a pamantului, utilizand cavitatea rezonanta a ionosferei si centurile magnetice Van Allen ale planetei. Cand a aflat ce are de gand, Fred Morgan, finantatorul sau, i-a taiat finantarea si a distrus antena dupa cativa ani. L-a intrebat atunci ca, daca oamenii ar avea energie gratuit, cine va mai plati pentru conductoarele de cupru, cine va mai plati taxe si impozite ? Cine va mai contribui la imbogatirea lor ? Nu a fost uitat nici dupa decesul sau, muzeul Smithonian refuzand sa primeasca statuia sa din ceara printre exponatele sale. A afirmat ca viitorul este al sau si al inventiilor sale. Cred ca are dreptate. Avand in vedere ca stocurile de combustibili fosili ale subsolului sunt limitate si cererea de petrol, gaze este tot mai mare este doar o chestiune de timp pana cand oamenii vor avea acces la utilizaea de free energy.

 3. unul oarecare spune

  ” Certificatul de botez al lui Nikola Tesla atestă că dată a nașterii 28 iunie 1856. Tatăl sau a fost Milutin Tesla, preot ortodox sârb și mama, Duka Mandici.”
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata