EUR
4,83 RON
(+0.06%)
USD
4,48 RON
(-0.52%)
GBP
5,49 RON
(+0.35%)
CHF
4,58 RON
(+0.15%)
BGN
2,47 RON
(+0.24%)
BYN
1,73 RON
(-1.52%)
CAD
3,17 RON
(-1.39%)
RSD
0,04 RON
(+0.08%)
AUD
2,69 RON
(-0.27%)
JPY
0,04 RON
(+0.6%)
CZK
0,17 RON
(+0.39%)
INR
0,06 RON
(-0.79%)

 

Victor Ponta vrea un sistem modern de supraveghere şi pedepse mai mari pentru hoţii de cale ferată

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că este de acord cu iniţiativa Ministerului Transporturilor de a introduce un sistem modern de supraveghere a hoţilor de cale ferată şi a adăugat că este necesară o mărire a pedepselor pentru astfel de infracţiuni.

Potrivit acestuia, „nu pot fi plantaţi jandarmi din o sută în o sută de metri”, soluţia fiind implementarea unui sistem modern de supraveghere a hoţilor de fier vechi de pe calea ferată.

„Ministerul Transporturilor are o gândire referitoare la un sistem modern de supraveghere a integrităţii tehnice a liniilor de cale ferată. Problema e din nou că nu se poate rezolva totul dintr-o parte. Ne-am uitat, în ultimii ani, nu avem condamnări sau avem 3 – 4 condamnări cu suspendare pentru cei care au furat infrastructura feroviară şi cred că aici, nu doar legislativ, dar poate că Ministerul Justiţiei, prin CSM, va solicita o strategie prin care aceste infracţiuni extrem de grave să primească şi pedepse pe măsură, altfel, o să continue. Cât timp nu le e frică oamenilor că plătesc pentru că fură cale ferată, normal că se mai întâmplă. Suntem în secolul 21, soluţia nu este să plantezi peste tot jandarmi din o sută în o sută de metri, există sisteme moderne de supraveghere şi există posibilitatea de sancţionare mai dură a celor care sunt prinşi comiţând fapte de acest gen”, a precizat premierul, la Palatul Parlamentului, unde a fost prezent la dezbaterea ”Teme de interes în revizuirea Constituţiei României”.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata