Rata şomajului în Grecia a ajuns în februraie la nivelul record de 27%

Rata şomajului în Grecia a atins în februarie nivelul record de 27%, de la 26,7% în ianuarie, reflectând adâncirea recesiunii după anii de austeritate impuşi în schimbul asistenţei financiare, a anunţat, joi, Oficiul central de statistică din Grecia (ELSTAT), transmite Reuters.

Este cel mai ridicat nivel al şomajului de când ELSTAT a început publicarea datelor, în 2006. În februarie 2012, rata şomajului era de 21,9%.

Potrivit datelor ELSTAT, un număr record de 1,320 milioane greci nu aveau un loc de muncă în februarie, în timp ce 3,568 milioane erau înregistraţi ca fiind angajaţi.

Citeste si:  Băsescu: Avem aur şi cupru, nu putem privi doar spre fondurile europene; demagogia a blocat investiţiile

Pentru ianuarie 2013, datele privind rata şomajului au fost revizuite în scădere, de la 27,2% la 26,7%.

Rata şomajului în Grecia aproape s-a triplat de la debutul crizei, în 2009, şi rămâne în continuare cel mai ridicat nivel din zona euro, unde rata medie a şomajului a fost de 12,1% în martie.

Cea mai ridicată rată a şomajului, de 62,2%, este înregistrată în rândul tinerilor (cu vârste cuprinse între 15 şi 24 ani).

Potrivit celor mai recente estimări bugetare ale guvernului de la Atena, economia Greciei se va contracta cu 4,5% în acest an în timp ce rata medie a inflaţiei ar urma să se situeze la 0,8%.

Citeste si:  INS: Rata şomajului BIM a scăzut cu 0,3 puncte procentuale în iulie, până la 7%
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close