EUR
4,83 RON
(+0.05%)
USD
4,43 RON
(+1.08%)
GBP
5,47 RON
(+0.46%)
CHF
4,56 RON
(+0.24%)
BGN
2,47 RON
(+0.04%)
BYN
1,72 RON
(+1.15%)
CAD
3,17 RON
(-0.24%)
RSD
0,04 RON
(+0.06%)
AUD
2,75 RON
(-0.92%)
JPY
0,04 RON
(+1.06%)
CZK
0,18 RON
(-1.39%)
INR
0,06 RON
(-1.57%)

 

Daniel Constantin: România nu e pregătită pentru o schimbare fundamentală privind modalitatea de alegere a preşedintelui

Societatea românească nu e pregătită în prezent pentru o schimbare fundamentală privind modalitatea de alegere a şefului statului, a declarat marţi liderul conservator, Daniel Constantin.

„Eu cred că România în momentul de faţă şi societatea românească nu e pregătită pentru o schimbare fundamentală cu privire la modalitatea de alegere a preşedintelui. De altfel, cred că este şi o opinie majoritară în cadrul USL, a avut loc de fapt această discuţie şi atunci ne-am exprimat cu toţii punctele de vedere şi cred că e o opinie majoritară – România şi românii în acest moment doresc să-şi aleagă prin vot preşedintele şi cred că aşa va fi în propunerea pe care o vom înainta din punct de vedere politic pentru a fi aprobată de către Parlament şi de către cetăţeni”, a precizat Daniel Constantin, marţi, după şedinţa Biroului Politic al PC.

În ceea ce priveşte regionalizarea, el a precizat că PC are nenumărate propuneri.

„Partidul Conservator participă prin reprezentanţii săi la comitetele pe care Ministerul Dezvoltării Regionale le-a format deja şi expunem acolo toate punctele de vedere, aşa cum şi astăzi am discutat, propunerile pe care le avem, punctuale, pentru modificarea Constituţiei. Termenul pentru depunerea acestor modificări înţeleg că s-a restabilit pentru 27 mai. Până la acea dată vom face propuneri concrete şi sper eu că vor fi câteva dintre ele extrem de interesante şi utile pentru societatea românească”, a susţinut liderul conservator.

În altă ordine de idei, el a mai spus că proprietatea este un lucru sfânt, dar s-a referit şi la cazurile în care averile sunt obţinute ilicit.

„Atunci când vorbim despre averi care sunt dobândite în mod ilicit cu siguranţă că e o discuţie şi Partidul Conservator a mai avut iniţiative de-a lungul timpului în acest sens, ca atare cred că e benefic să discutăm şi cred că dacă ne uităm foarte bine şi legislaţia actuală este oarecum permisivă pe această zonă atunci când vorbim de confiscarea averilor dobândite în mod ilicit. Problema care se pune este cum se prezumă o avere, în momentul de faţă se prezumă că averea este dobândită în mod licit, cred că de aici trebuie să plecăm şi aici e o dezbatere internă pe care o vom dezvolta în perioada următoare. Dacă vorbim despre maşini sigur că acolo propunerile care s-au făcut erau de genul nu să confiscăm imediat ce a fost prins cineva cu depăşirea limitei legale, ci unde au fost abuzuri excesive”, a adăugat Daniel Constantin.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata