Ministerul Sănătăţii a aprobat o investiţie de 4,3 milioane pentru reabilitarea Spitalului TBC din Vâlcea

Ministrul sănătăţii Eugen Nicolăescu a aprobat investiţia de aproximativ 4,3 milioane lei necesară reabilitării şi modernizării Spitalului de de pneumoftiziologie ‘Constantin Anastasatu’, a declarat marţi senatorul liberal, Daniel Niţu.

„Luni am mediat întrevederea dintre Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu şi doamna doctor Cornelia Vultur, managerul Spitalului de pneumoftiziologie ‘Constantin Anastasatu’ din judeţul Vâlcea. Întâlnirea a avut ca scop discutarea unei finanţări oferite de Ministerul Sănătăţii pentru reabilitarea şi extinderea pavilionului de tuberculoză din cadrul spitalului din Mihăeşti, precum şi pentru achiziţionarea unei aparaturi de înaltă performanţă – un tomograf computerizat, care ar determina scăderea duratei de spitalizare şi a numărului de internări. Încercările doamnei Vultur de a atrage o finanţare substanţială pentru unitatea pe care o conduce au început în anul 2008, solicitările acesteia fiind, însă, până acum, respinse”, a declarat parlamentarul vâlcean.

Lucrările de reabilitare şi de extindere a pavilionului de tuberculoză din cadrul spitalului sunt necesare pentru asigurarea conformităţii cu normele europene şi pentru siguranţa şi securitatea în muncă a salariaţilor. Lucrările de extindere ar determina scăderea numărului de pacienţi dintr-un salon, crearea unor saloane dotate cu ventilaţie cu presiune negativă, precum şi săli de mese, vestiare cu duşuri pentru salariaţi, cameră pentru îmbrăcarea unui echipament special de protecţie şi camere de tratament.

„Domnul Nicolăescu a prezentat parcursul pe care urmează să îl aibă solicitarea doamnei doctor Cornelia Vultur. Astfel, Ministrul sănătăţii a aprobat investiţia de aproximativ 4,3 milioane de RON, cu începerea licitaţiei şi încheierea unui acord-cadru. Lucrările urmează să se desfăşoare pe parcursul a 12 luni, iar procedura de achiziţie va fi demarată imediat după ce Ministerul Sănătăţii va transmite confirmarea că licitaţia cu acord-cadru poate începe. Subliniez faptul că lucrările de extindere nu înseamnă creşterea numărului de paturi, ci creşterea confortului pacienţilor şi a siguranţei în muncă a salariaţilor, fiind cea mai ieftină variantă de adaptare a spitalului la standardele europene”, a mai spus senatorul Niţu.

Parlamentarul vâlcean a purtat discuţii şi despre situaţia fostului spital din Bălceşti închis în urmă cu un an, unde s-a obţinut sprijinul Ministerului Sănătăţii pentru crearea unui centru multifuncţional într-o aripă a fostului spital din localitate.

Acest centru ar reuni deopotrivă medici specialişti şi medici de familie şi ar urma să fie dotat cu 10 paturi, urmând a se afla în subordinea Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata