Băsescu: Voronin a devenit foarte furios văzând că a reuşit soluţia desemnării unui prim-ministru în R.Moldova

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că Vladimir Voronin a devenit „furios” văzând că a reuşit soluţia desemnării unui premier în Republica Moldova, precizând că nu se poate supăra pe afirmaţiile „unuia ca el”.

„Cred că Voronin a devenit foarte furios aflând că a reuşit soluţia desemnării unui prim-ministru în Republica Moldova. Nu ascund că am avut foarte dese convorbiri cu liderii politici de la Chişinău, am avut la fel de dese convorbiri cu responsabili de Parteneriatul Estic şi de relaţiile internaţionale de la Bruxelles, am făcut toate eforturile ca procesele legate de Republica Moldova să nu se întrerupă, fie că vorbim de continuarea negocierii acordului de asociere şi acordului de liber-schimb, care sunt în negociere, între Bruxelles şi Republica Moldova”, a spus Băsescu, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni, întrebat cu privire la recentele afirmaţii ale lui Voronin la adresa lui.

Citeste si:  CCR: Actul normativ pentru modificarea legii ANI este neconstituţional

El a explicat că a făcut tot ce i-a stat în putinţă să nu se suspende finanţarea pentru Republica Moldova, sprijinul pentru buget. „Deci, m-am implicat şi, atunci, sigur că domnul Voronin se supără. Eu nu mă pot supăra pe el, pentru că, pe unul ca el, nu te poţi supăra”, a adăugat Băsescu.

El a criticat faptul că presa românească a preluat „cu uşurinţă” respectivele declaraţii, deşi preşedintele ţării a fost jignit. „Eu mă întreb, cu câtă uşurinţă şi plăcere a preluat-o mass-media românească. Preşedintele dumneavoastră este jignit. V-a plăcut să faceţi breaking news-uri cu jignire la adresa preşedintelui. OK. Sunt obişnuit”, a declarat Traian Băsescu.

Citeste si:  Şcoala românească are nevoie de creativitate, inovaţie şi iniţiativă

Liderul comuniştilor moldoveni Vladimir Voronin a susţinut recent că preşedintele Traian Băsescu sună frecvent oficialii de la Chişinău, exercitând presiuni în momente cruciale pentru ţară, relatează UNIMEDIA.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close