Hunedoara: Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, monitorizată permanent de jandarmi

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia şi traseele adiacente acesteia din Munţii Orăştiei au intrat într-un program de monitorizare permanentă desfăşurat de jandarmii hunedoreni, misiunile de ordine publică fiind executate 24 de ore din 24 cu scopul prevenirii şi combaterii faptelor antisociale din zonă.

‘Jandarmii au executat misiuni de patrulare în zonă şi în perioada trecută, dar începând de acum acestea se vor desfăşura în regim permanent. Concomitent cu executarea acestei misiuni, jandarmii vor continua să execute misiuni de ordine publică şi în zona celorlalte cetăţi dacice, monumente istorice cuprinse în Lista patrimoniului mondial UNESCO’, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, căpitan Nicolae Răducu.

Citeste si:  Protest al minerilor disponibilizaţi, la sediul CNH Petroşani

Turiştii care au probleme se pot adresa jandarmilor montani, în vecinătatea sitului arheologic fiind amenajat un sediu modular, pe lângă cel de bază, din localitatea Costeşti, situat la poalele Munţilor Orăştiei.

Persoanele care doresc să viziteze cetatea dacică Sarmizegetusa Regia trebuie să respecte mai multe reguli, accesul în zonă fiind permis numai prin locurile şi pe traseele marcate.

Este interzisă aprinderea focului, a torţelor, lumânărilor, sau a oricăror alte obiect cu flacără în incinta sitului arheologic sau în imediata apropiere a zidurilor cetăţii.

Citeste si:  Cinci formaţiuni îi cer premierului amânarea alegerilor, invocând suspiciuni grave de fraudă

De asemenea, nu este permis accesul în interiorul sitului cu autovehiculele, bicicletele sau rolele, iar liniştea trebuie păstrată, obligatoriu.

Turiştii nu au voie să escaladeze sau să urce pe zidurile şi ruinele din interiorul sitului arheologic, iar manifestările publice trebuie anunţate în prealabil.

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia se află în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara, din acest an.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close