Victor Ponta: Aştept de la Crin Antonescu să ia lucrurile mai în serios

Premierul Victor Ponta, copreşedinte al USL, a declarat vineri că aşteaptă de la partenerul său de coaliţie, liderul liberal Crin Antonescu, „să ia lucrurile mai în serios” şi să dea un semnal că PNL este solidar cu PSD.

„Eu aştept de la Crin Antonescu, în primul rând, să ia lucrurile mai în serios, că declaraţiile publice au fost absolut în regulă. Am văzut însă, din păcate, că în interiorul PNL nu erau la fel serioase lucrurile şi vreau să le înţeleagă foarte serios şi să dea un semnal clar că nu Roşca Stănescu, ci liberalii sunt solidari aşa cum suntem noi, că n-aţi auzit vreun PSD-ist să iasă să-l atace nici pe Crin Antonescu, nici pe ceilalţi liberali. (…) E o problemă foarte serioasă, ca să ştim dacă mergem mai departe împreună”, a afirmat Victor Ponta, la România TV.

Citeste si:  Noua organigramă a Poştei Române prevede disponibilizarea unui număr de 1.029 de angajaţi

El a susţinut că, în lipsa acestui semnal din partea lui Antonescu, „s-ar putea să se mai trezească” şi alţi liberali, în afară de senatorul Sorin Roşca Stănescu, să atace PSD şi Guvernul de coaliţie.

Ponta şi-a exprimat convingerea că, după discuţia avută la Palatul Victoria, „măcar a înţeles toată lumea bine care-i de fapt problema şi supărarea” social-democraţilor. „Că se făceau că nu înţeleg, că nu ştiu ce a zis Roşca Stănescu. Ce a zis Roşca Stănescu chiar nu contează. Contează atitudinea PNL de a fi solidar, aşa cum suntem şi noi, nu cer mai multă solidaritate, ci cer exact acelaşi lucru pe care îl face şi PSD, pentru că vor veni momente dificile. Guvernarea e mai grea decât Opoziţia şi vreau să ştiu dacă ne putem baza sau nu”, a punctat Victor Ponta.

Citeste si:  EURO 2012: Victor Ponta acuză TVR că nu a plătit sumele necesare pentru transmisia competiţiei

El a reiterat că discuţia de la sediul Guvernului a fost una „lungă şi utilă”, dar situaţia din USL este incertă şi rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile.
Liderii Uniunii Social Liberale au discutat vineri seara la Palatul Victoria despre situaţia din coaliţia de guvernare, care traversează, potrivit premierului Victor Ponta, cea mai mare criză de la formare.

La sediul Guvernului s-au aflat copreşedinţii USL, liderul liberal Crin Antonescu, şi şeful PSD, premierul Victor Ponta, şi vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Chiţoiu.
Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a semnalat în această săptămână că în USL există o „problemă serioasă” referitoare la declaraţiile lui Roşca Stănescu şi demisia liberalilor din comisia de anchetă privind interceptările telefonice ale judecătorului Corneliu Bîrsan.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close