Hong Kong: Un taximetrist, în instanţă, pentru un rest de numai 0,06 de dolari

Un taximetrist din Hong Kong a compărut în instanţă pentru că nu i-a restituit unui client pentru călătorie nici mai mult nici mai puţin decât cincizeci de cenţi în monedă locală (aproximativ 0,06 dolari SUA), potrivit BBC News. Procesul său a durat şase luni şi s-a încheiat abia la sfârşitul acestei săptămâni.

 Taximetristul a fost achitat, iar acuzaţia că a reţinut în mod ilegal cei 50 de cenţi HK nu a putut fi dovedită de avocaţii reclamantului.

Şoferul de taxi a spus că el însuşi încearcă să înţeleagă de ce-a fost dat în judecată, mai ales că respectivul client nu-i ceruse restul.

Citeste si:  Transport Minister Boagiu: Constanta Port should become European Union's second biggest

Potrivit materialelor cazului, călătoria, care a făcut obiectul procedurii, a avut loc în octombrie 2012 şi l-a costat pe reclamant circa 136,5 dolari HK (18 dolari SUA). Pasagerul a susţinut în instanţă că i-a dat şoferului 137 de dolari şi n-a primit rest. După cum menţionează BBC News, el nu i-a cerut acestuia restul de bani, dar, ulterior, a mers la poliţie şi l-a denunţat.

În Hong Kong este o practică încetăţenită ca şoferii de taxi să rotunjească suma călătoriei. Un reprezentant al Oficiului pentru taxiuri a declarat pentru AFP că întreaga afacere nu a fost decât o risipă inutilă din banii contribuabililor.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata