În pofida polemicilor, Barack Obama îşi menţine cota de popularitate

Cota de popularitate a preşedintelui american Barack Obama s-a menţinut în această săptămână la peste 50 %, conform unui sondaj CNN publicat duminică, în pofida a trei polemici majore în care este implicată administraţia sa, informează AFP.

Aproximativ 53 % dintre americani sunt de acord cu activitatea preşedintelui, în timp ce 45 % o dezaprobă, conform studiului realizat pentru CNN de Institutul ORC în cursul zilelor de vineri şi sâmbătă, la încheierea unei săptămâni politice monopolizate de mai multe controverse.

Astfel, un proiect de lege cu privire la protejarea surselor jurnaliştilor a intrat în centrul dezbaterilor publice după scandalul ascultării telefoanelor jurnaliştilor de la Associated Press de către Departamentul de Justiţie.

Citeste si:  "Tombs of Bronze and Iron Age" international colloquium, in Buzau

De asemenea, mai multe capete au început să cadă din administraţia fiscală care a recunoscut că a supus mai multe zeci de grupuri conservatoare la proceduri administrative extrem de dure şi „nepotrivite”.

Nu în ultimul rând, atentatul de la Benghazi (Libia) din septembrie 2012 a continuat să ocupe agenda publică, după ce Casa Albă a publicat, sub presiune, 100 de pagini de mesaje e-mail interne pentru a infirma acuzaţiile de manipulare.

La începutul lunii aprilie acelaşi sondaj îi conferea preşedintelui o cotă de popularitate statistic echivalentă – 51%.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close