Victor Ponta: Autorităţile locale care cheltuiesc bugetele nechibzuit vor fi sancţionate

Premierul Victor Ponta a afirmat marţi, 21 mai,  că autorităţile locale care se îndatorează nejustificat vor intra „într-o procedură specială”, astfel încât să fie prevenite încălcările de acest fel.

„Avem o decizie importantă, legată de situaţia financiară a autorităţilor publice locale. O să luăm o decizie dificilă, dar necesară şi ca un semnal, pentru primari, preşedinţi de Consilii Judeţene: cei care sunt serioşi, cei care fac eforturi, cei care îşi administrează bine bugetele trebuie să fie recompensaţi, cei care se îndatorează şi cheltuie doar ca să fie realeşi, vor intra într-o procedură specială, în aşa fel încât să nu ne trezim după aceea că ei s-au ales sau au plecat cine ştie pe unde, prin ce ţări şi noi rămânem să plătim datoriile. E o decizie importantă pe care o luăm astăzi şi vreau să fie de susţinere pentru cei serioşi şi de sancţiune pentru cei care folosesc bugetele autorităţilor locale fără chibzuinţă”, a spus Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

Pe agenda reuniunii figurează un proiect de ordonanţă de urgenţă privind criza financiară şi insolvenţa unităţilor administrativ-teritoriale.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...
1 Comentariu
  1. Tomica spune

    Este un dans pe sarma. Cheltuielile sunt aprobate prin vot de consilii care analizeaza oportunitatea lor. Cine va stabili peste capul acestor consilii daca cheltuiala a fost sau nu justificata? Numai legalitatea hotararii poate fi atacata nu si oportunitatea. D-l fost procuror a cam pornit pe o cale minata de niste prevederi constitutionale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.