O seră de legume construită în mod inteligent – GALERIE FOTO

1. Cele mai multe alimente care se mănâncă în Nevada vin de dincolo de frontierele sale. Statul importă aproximativ 2 miliarde de alimente în fiecare an, în mare parte pentru a alimenta turiştii din Las Vegas şi staţiunile din Lake Tahoe. Fermierii şi oficialii de stat doresc să producă alimente la nivel local, însă climatul face ca produsele agricole să fie greu de cultivat.

Astfel, oamenii au fost nevoiţi să găsească soluţii ingenioase. Un exemplu este cel al  „Hungry Mothers Organics”, o fermă care produce peşte şi legume într-o seră construită foarte inteligent, astfel încât să conserve atât apa, cât şi energia.

 

2. Mark O’Farrell (stânga) este cel care a iniţiat proiectul, numindu-l „Hungry Mother Organics”. Fiul său, Jake, în vârstă de 23 de ani, lucrează la ferma din Minden, Nevada, la aproximativ 40 de mile la sud de Reno.

 

3. La aproape un kilometru deasupra nivelului mării, Hungry Mother a ridicat o seră pentru a creşte aproximativ 200.000 de răsaduri. „Putem avea 90 de grade F în timpul zilei şi până la 32 de grade noaptea, uneori”, spune O’Farrell. (n.r.: grade Fahrenheit: 32°F = 0°C)

 

4. Plantele sunt încălzite cu tuburi de apă caldă care le menţin la o temperatură de 75 de grade Fahrenheit, folosindu-se mai puţină energie decât decât cea care ar fi necesară pentru a încălzi tot aerul din seră (care poate fi cu 30 de grade mai rece).

 

5. Anul trecut, familia O’Farrell a început creşterea de tilapia (o specie de peşte). Ferma foloseşte un sistem acvaponic, pentru a conserva apa şi substanţele nutritive. Deşeurile provenite de la peşte hrănesc plantele, care în mod natural curăţă apa înainte de a fi pompată înapoi în rezervor.

 

6. Un coş plin de viermi este primul pas în curăţarea apei de la peşte. Viermii mănâncă resturile alimentare.

 

7. Răsadurile de roşii se pun în trei straturi de rogojină, iar distribuirea apei se face în mod egal la rădăcinile răsadurilor. O’Farrell spune că sistemul reduce consumul de apă cu cel puţin 80% şi elimină necesitatea de apă, reducând costurile forţei de muncă cu 20.000 de dolari.

Citește și
2 Comentarii
  1. attila bakos spune

    ingenios

  2. IOAN BUDA spune

    care este tipul de viermi care curăţă apa?
    idee frumoasă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.