Depardieu, judecat la Paris pentru că a condus în stare de ebrietate

Tribunalul corecţional din Paris a început vineri să-l judece pe actorul francez Gerard Depardieu pentru că a condus în stare de ebrietate, actorul fiind absent de la această audiere deoarece se află la o filmare în Cecenia, relatează AFP.

 Prezenţa lui Depardieu nu a fost obligatorie. Actorul care a declarat că are „domiciliul în prezent în Belgia”, a fost reprezentat de avocatul său.

Gerard Depardieu, 64 de ani, care a obţinut cetăţenie rusă în ianuarie şi deţine o reşedinţă la Néchin (Belgia), trebuia iniţial să apară la tribunal în decembrie, în cadrul unei proceduri simplificate în care prezenţa pârâtului este necesară.

Avocatul său l-a scuzat în faţa magistraţilor, explicând că se află la o filmare: cea a producţiei lui Abel Ferrara privind afacerea Sofitel, în care actorul joacă rolul fostului director al FMI Dominique Strauss-Kahn. Absenţa repetată a actorului a condus la retrimiterea dosarului la tribunalul corecţional.

La 29 noiembrie 2012 la Paris, după ce a fost implicat într-un accident de scuter fără gravitate, actorul a fost controlat şi avea o alcoolemie de 1,8 grame la litru de sânge, în timp ce nivelul admis în Franţa este de 0,5 g.

Starul de cinema, care şi-a părăsit ţara din motive fiscale, riscă o amendă de 4.500 euro şi o pedeapsă cu închisoarea de până la doi ani.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.