Peste 12.000 de locuinţe au fost afectate de tornada din Oklahoma

Tornada ucigaşă care a făcut ravagii prin suburbiile sudice din Oklahoma City, capitala statului american Oklahoma, a afectat peste 12.000 de locuinţe, au anunţat joi autorităţile locale.

 Estimarea numărului de case avariate sau distruse de tornada de luni se bazează în parte pe analiza unor fotografii aeriene efectuate în acelaşi loc înainte şi după tornadă, conform unor oficiali locali citaţi de postul american de televiziune ABC, preluat de agenţia de presă Xinhua.

Departamentul de poliţie local şi biroul primarului au apreciat că numărul de locuinţe afectate în Oklahoma şi în suburbia sa sudică Moore este de aproximativ 12.000, potrivit aceleiaşi surse.

Citeste si:  Brad Pitt a primit titlul de cel mai bun tată din SUA

De asemenea, conform oficialilor, se consideră că în jur de 33.000 de persoane au fost afectate. Michelann Ooten, director adjunct al Oklahoma Department of Emergency Management, a anunţat joi că bilanţul locuinţelor distruse sau avariate este în curs de actualizare. Potrivit cifrelor oficiale, tornada a provocat pagube de până la 2 miliarde de dolari.

Douăzeci şi patru de persoane au murit şi peste 200 au fost rănite după ce o tornadă masivă a făcut ravagii în zona Moore din sudul Oklahoma City, devastând numeroase imobile.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata