EUR
4,83 RON
(+0.06%)
USD
4,48 RON
(-0.52%)
GBP
5,49 RON
(+0.35%)
CHF
4,58 RON
(+0.15%)
BGN
2,47 RON
(+0.24%)
BYN
1,73 RON
(-1.52%)
CAD
3,17 RON
(-1.39%)
RSD
0,04 RON
(+0.08%)
AUD
2,69 RON
(-0.27%)
JPY
0,04 RON
(+0.6%)
CZK
0,17 RON
(+0.39%)
INR
0,06 RON
(-0.79%)

 

Victor Ponta: PSD nu este de acord să unim din nou alegerile prezidenţiale cu cele parlamentare

Partidul Social Democrat nu este de acord cu unirea din nou a alegerilor parlamentare cu cele prezidenţiale, a declarat joi preşedintele formaţiunii, premierul Victor Ponta.

Prezent la Leipzig, la evenimentele prilejuite de 150 de ani de social-democraţie germană, liderul USL a fost întrebat ce părere are despre propunerea făcută de liberalul Tudor Chiuariu ca mandatul prezidenţial să fie de patru ani.

Victor Ponta a fost de părere că o opinie în acest sens ar trebui să aibă candidatul USL la prezidenţiale, Crin Antonescu, şef de partid al lui Chiuariu.

„Eu nu ştiu dacă ideea d-lui Chiuariu este agreată şi de conducerea PNL – de reducere a mandatului. Vă daţi seama, eu nu am nimic împotrivă, deoarece nu candidez la funcţia de preşedinte, însă Crin Antonescu, care este candidatul nostru, e cel care trebuie în primul rând întrebat de dl Chiuariu. Însă aici nu personalizăm, aici vorbim în principiu. Principiul este că nu suntem de acord – PSD-ul – să unim din nou alegerile parlamentare cu cele prezidenţiale, pentru că tocmai asta a fost ideea – de a le decala. Deci, dacă sunt la patru ani, dar nu se ţin, se ţin în 2014, 2018, poate fi o idee foarte bună”, a apreciat liderul social-democraţilor.

Tudor Chiuariu a declarat miercuri că PNL propune reducerea mandatului şefului statului la patru ani.

„Tot în legătură cu asigurarea imparţialităţii, dacă păstrăm sistemul actual şi dacă nu intervin alte accidente, cum ar fi alegerile anticipate în privinţa preşedintelui sau a Parlamentului, vom avea alegeri prezidenţiale la mijlocul mandatului Parlamentului şi deci niciodată nu vom confunda alegerile prezidenţiale cu cele parlamentare, caz în care preşedintele devine mult mai legat de o anumită forţă politică ce participă la alegeri”, a explicat liberalul, adăugând că există propuneri privind stabilirea unei date fixe pentru organizarea alegerilor parlamentare.

Propunerile PNL privind revizuirea Constituţiei au fost prezentate miercuri într-o şedinţă a parlamentarilor liberali, urmând să fie luate în discuţie la reuniunea Delegaţiei permanente a partidului din 27 mai.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata