Ponta: Sistemul penitenciar nu mai rezistă la gradul de ocupare, dar asta nu are legatură cu Becali

Premierul Victor Ponta a afirmat vineri că închisorile din România sunt foarte aglomerate şi este nevoie de construirea de noi penitenciare, însă această idee nu are legătură cu o eventuală graţiere a lui George Becali.

„Avem o mare problemă apropo de regimul penitenciar, de aglomerare a regimului penitenciar. Am dat săptămâna trecută 10 milioane de lei din fondul de rezervă, dar asta nu rezolvă problema. În perioada următoare, o să avem la CEDO probleme mari pe această temă. Asta nu înseamnă că neapărat trebuie să avem mai puţini deţinuţi, e vorba însă de faptul că sistemul penitenciar din România, practic, nu mai rezistă la gradul de ocupare şi o să fim, probabil, sper să nu se întâmple, dar o să începem să avem condamnări pe această temă la CEDO”, a declarat Ponta, după ce s-a întâlnit cu preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu.

Citeste si:  Kelemen Hunor: Proiectul privind autonomia este gata; avem nevoie de o nouă Constituţie

Întrebat de jurnalişti dacă Guvernul ia în calcul o procedură de graţiere colectivă în Justiţie, de care ar putea beneficia şi Gigi Becali, ca o soluţie pentru rezolvarea aglomerării în penitenciare, Victor Ponta a negat şi a spus că graţierea lui Becali nu are nicio legătură cu rezolvarea problemei aglomerării în penitenciare.

Premierul a fost de acord cu ideea că o firmă privată poate să construiască un penitenciar, însă Guvernul este cel care trebuie să achite costurile de exploatare.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close