EUR
4,84 RON
(+0.01%)
USD
4,24 RON
(+0.34%)
GBP
5,34 RON
(-0.43%)
CHF
4,50 RON
(+0.67%)
BGN
2,48 RON
(-0.22%)
BYN
1,76 RON
(-0.03%)
CAD
3,12 RON
(+0.14%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,98 RON
(-0.66%)
JPY
0,04 RON
(-0.18%)
CZK
0,18 RON
(-0.16%)
INR
0,06 RON
(-0.02%)

Britanicul de origine română Dumitru Langham, printre surprizele plăcute la Festivalul de Film de la Cannes

Tânărul viitor regizor britanic Dumitru Langham, un orfan român înfiat alături de fratele său geamăn de o familie din Leicestershire, a lăsat o impresie bună la Festivalul de Film de la Cannes unde şi-a prezentat documentarul scurtmetraj, „Wings of a Swan” (Aripile unei lebede), conform BBC.com.

Succesul participării tânărului de 24 de ani la Cannes i-a deschis drumul şi spre alte festivaluri europene, conform BBC.

Abandonat într-un orfelinat de mama sa naturală, Dumitru a fost descoperit de Ruth Langham, din Coalville, care lucra ca voluntar la respectivul orfelinat şi care l-a adoptat, alături de fratele său geamăn. În prezent Dumitru Langham este student la film la Colegiul Brooksby Melton.

Filmul său autobiografic de 10 minute şi-a câştigat locul la categoria rezervată scurtmetrajelor, impunându-se în faţa a sute de alte producţii din toate colţurile lumii.

„Eu sunt unul dintre aşa-numiţii supravieţuitori ai ofelinatelor din România”, a declarat tânărul cineast de origine română. „Acest film spune povestea găsirii mele şi a fratelui meu de către mama noastră actuală”, a mai adăugat el.

Filmul oferă un colaj de imagini de la orfelinat precum şi interviuri cu Ruth Langham, mama adoptivă.

În prezent Dumitru Langham lucrează la un scenariu pe care-l va propune BBC, iar scurtmetrajul său va fi prezentat şi la alte festivaluri europene, printre care şi cel de la Stockholm.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata