EUR
4,83 RON
(+0.06%)
USD
4,48 RON
(-0.52%)
GBP
5,49 RON
(+0.35%)
CHF
4,58 RON
(+0.15%)
BGN
2,47 RON
(+0.24%)
BYN
1,73 RON
(-1.52%)
CAD
3,17 RON
(-1.39%)
RSD
0,04 RON
(+0.08%)
AUD
2,69 RON
(-0.27%)
JPY
0,04 RON
(+0.6%)
CZK
0,17 RON
(+0.39%)
INR
0,06 RON
(-0.79%)

 

Daniela Lulache: Energia nucleară s-a integrat în Europa înaintea politicienilor; cred că e bine să păstrăm acest ritm

Energia nucleară s-a integrat în Europa înaintea politicienilor şi este bine ca România să păstreze acest ritm, a declarat, marţi, directorul general al Nuclearelectrica, Daniela Lulache, la masa rotundă cu tema ‘Capabilitatea industriei nucleare româneşti privind participarea la Proiectul ‘Finalizarea Unităţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă’.

„Faptul că proiectul Unităţilor 3 şi 4 reintră atât de clar şi de vizibil în atenţia celor care au acest know-how mi se pare de bun augur. Finalizarea Unităţilor 3 şi 4 cred că beneficiază în mod direct de această iniţiativă a ROMATOM de a actualiza capabilitatea României de a finaliza acest proiect. (…) Inclusiv din acest studiu putem observa că energia nucleară s-a integrat în Europa înaintea politicienilor. Cred că este bine să păstrăm acest ritm”, a precizat ea.

Daniela Lulache a ţinut să sublinieze că performanţele obţinute până acum de Nuclearelectrica, în principal cele tehnice – măsurate de diverse organizaţii internaţionale – sunt unele ‘de excepţie’.

„Aceasta demonstrează existenţa unor specialişti extrem de bine pregătiţi, existenţa unor procese foarte bine puse la punct, deci capabilitatea României de a gestiona proiecte la vârf, din orice perspectivă. Cu siguranţă, este o decizie strategică. Sunt convinsă că această decizie strategică ne va da tuturor încrederea să participăm la construirea şi finalizarea acestor Unităţi. Cred că ar fi păcat ca toată această acumulare de care România astăzi se bucură să fie irosită, să nu utilizăm ceea ce avem, să nu facem încă o dată declaraţia că putem fi foarte performanţi şi aici, aşa cum suntem în foarte multe domenii”, a subliniat Lulache.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata