Şantierul Naval Constanţa a obţinut venituri de peste un miliard de dolari în ultimii opt ani

Proprietarul Şantierului Naval Constanţa (SNC), Gheorghe Bosânceanu, a anunţat, marţi,28 mai, cu prilejul sfinţirii navei Histria Ambra, la care a participat şi premierul Victor Ponta, că veniturile încasate de societate în ultimii opt ani, prin construirea a 21 de tancuri petroliere şi repararea de nave, depăşesc un miliard de dolari.

„Plecarea din şantierul naval a colosului de oţel din faţa dumneavoastră încheie seria de 21 de nave lansate în producţie în 2005. Suntem mândri (…) că este singura navă gândită şi realizată de specialişti şi proiectanţi români construită într-un şantier românesc în ultimii 23 de ani. Toţi împreună, şefii mecanici, comandanţii, proiectanţii şi navaliştii noştri ne-am asumat un mare risc în urmă cu opt ani când am propus pieţei această navă. (…) Veniturile realizate de societate din exportul celor 21 de nave tanc însumează 825 de milioane de dolari. În aceeaşi perioadă, şantierul naval a primit în danele şi în docurile sale 797 de nave maritime pentru activităţi de inspecţii, reparaţii, modernizări sau conversii, asigurând venituri complementare, în sumă de 252 de milioane de dolari”, le-a spus Bosânceanu invitaţilor la eveniment.

Citeste si:  Salariul mediu net în România a crescut, în martie, cu 101 lei, până la 2.051 lei

Acesta a anunţat că pe mesele de lucru ale proiectanţilor şantierului este proiectul unui alt tanc petrolier, de 50.000 tdw, în condiţiile în care capacitatea celor 21 de nave construite este de 40.000 tdw.

„Încheiem astăzi o etapă de succes în istoria societăţii, dar avem în faţa noastră noile proiectări. Finalizarea proiectului pentru tancul petrolier de 50.000 tdw aflat pe planşetele de lucru ale proiectanţilor noştri, un proiect ce va integra realizări tehnologice de ultimă oră, noua legislaţie privind protecţia mediului, (…) În acelaşi, timp, conducerea SNC promovează societatea către noi pieţe prin construcţia de nave specializate, menţinând acceptul pe activitatea de reparaţii nave, pe creşterea numărului de proiecte pe conversie şi modernizare, ca pilon important în activitatea şantierului”, a afirmat reprezentantul SNC.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close