EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,11 RON
(+0.12%)
GBP
5,36 RON
(+0.04%)
CHF
4,50 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(+0.44%)
BYN
1,67 RON
(+0.12%)
CAD
3,07 RON
(+0.21%)
RSD
0,04 RON
(-0%)
AUD
2,94 RON
(+0.42%)
JPY
0,04 RON
(+0.22%)
CZK
0,18 RON
(-0.19%)
INR
0,05 RON
(0%)

Tudor Pendiuc: Fără o lege adecvată, problema câinilor fără stăpân nu se rezolvă

Problema câinilor fără stăpân din România nu va putea fi rezolvată fără o lege adecvată, care să prevadă inclusiv eutanasierea animalelor bolnave sau agresive, a afirmat miercuri primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc.

„Fără lege, fără o lege adecvată, problema câinilor fără stăpân nu se rezolvă. Degeaba îi voi colecta eu în Piteşti. (…) Luăm dintr-o parte, dar vă garantez că (…) în următoarea săptămână sau poate chiar mai repede vor fi alţii acolo, deoarece ei migrează”, a declarat Pendiuc.

El a spus că a discutat despre situaţia câinilor vagabonzi şi cu unii parlamentari de Argeş, cărora le-a transmis propuneri de modificare a legislaţiei în domeniu, dar încă există întârzieri legate de unele probleme de procedură.

„E o problemă aici, legea a fost declarată neconstituţională şi nu poate nimeni să modifice legea decât în punctele care au fost declarate neconstituţionale, atât. Dar acolo unde era declarată neconstituţională nu era cuprinsă şi această eutanasiere, în caz că animalele sunt agresive, bolnave”, a explicat primarul.

Conform estimărilor sale, până la sfârşitul acestui an ar putea exista o lege funcţională care să reglementeze situaţia câinilor vagabonzi.

Tudor Pendiuc a anunţat, în acelaşi context, că în aproximativ o lună va fi inaugurată o noua biobază lângă Piteşti, care va putea găzdui aproximativ 2.000 de câini. Investiţia a fost realizată din bugetul local, iar adăpostul ar putea fi operat în parteneriat cu fundaţia care administrează biobaza de la Smeura, cea mai mare din Europa.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata