Celebrul pod din Sydney va fi restaurat în doi ani

Podul din Sydney, construit în 1932 şi care este, alături de Operă, simbolul celui mai mare oraş din Australia, va fi vopsit în întregime, lucrările urmând să dureze doi ani, a anunţat joi guvernul din New South Wales, citat de AFP.

Podul metalic de deasupra golfului Sydney va fi mai întâi curăţat de vopseaua veche şi apoi revopsit, prima oară de la inaugurarea din 19 martie 1932. ‘I se va aplica o vopsea foarte rezistentă, care va face faţă condiţiilor grele’, a spus Duncan Gay, ministru pentru drumurile publice.

Citeste si:  Moartea lui Chavez aduce incertitudine pe piaţa petrolului

Nuanţa noii vopsele va fi al fel ca cea originală, un gri botezat ‘gri Podul Sydney’, urmând să dureze peste 30 de ani fără să îşi schimbe culoarea, a adăugat ministrul. Porţiuni întregi din pod sunt afectate de rugină şi coroziune. Circa 485.000 m2, echivalentul a 60 de terenuri de fotbal, vor fi revopsiţi de 50 de muncitori timp de doi ani.

Pe Sydney Harbour Bridge, de 1.150 m lungime, trec vehicule, trenuri, biciclişti şi pietoni. Imaginea celebrei Opere din Sydney, cu podul peste golf în fundal, a devenit simbol al oraşului.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata