Institutul Cantacuzino va relua producţia de vaccinuri

Institutul Cantacuzino, aflat în subordinea Ministerului Sănătăţii, a fost transformat, prin hotărâre de Guvern, în Serviciu de interes economic general, fiindu-i alocaţi 10 milioane lei din Fondul de rezervă al Executivului pentru reluarea activităţii, a anunţat joi ministrul Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.

 El a precizat că astfel se îndeplineşte angajamentul asumat prin programul de guvernare.

Potrivit acestuia, s-a aprobat şi Planul naţional de intervenţie pentru prevenirea îmbolnăvirii în masă a populaţiei generate de eventuale epidemii şi pandemii.

Ministrul a subliniat că banii alocaţi Institutului nu reprezintă ajutor de stat, ci o compensaţie financiară.

El a arătat că este pentru prima dată în România când se acordă unui institut statutul SIEG, dar şi un rol regional în prevenţia bolilor transmisibile.

Nicolăescu a evidenţiat că rolul institutului va creşte şi se va putea implica mai bine în domeniul prevenţiei.

Potrivit acestuia, Institutul Cantacuzino şi-a început declinul în urmă cu trei ani, odată cu retragerea autorizaţiei de punere pe piaţă a vaccinurilor.

Ministrul a menţionat că laboratorul de control al calităţii din institut a fost inspectat şi s-au făcut aprecieri pozitive, drept pentru care a demarat procedurile de acreditare.

Producţia de vaccinuri la Institutul Cantacuzino are o importanţă strategică. Vaccinul va fi produs la un preţ mai mic, raportul vaccin de import – vaccin produs de Institutul Cantacuzino va fi de 2,5 la 1. Se vor produce 3 milioane de doze.

Ministrul a mai spus că Institutul Cantacuzino va obţine toate acreditările de la Agenţia Naţională a Medicamentului şi pentru producţia de BCG, Cantastim şi alte produse.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.