Daniel Chiţoiu: Decizia politică privind reducerea CAS sau TVA din 2014 va fi luată în toamnă

Decizia politică privind reducerea contribuţiilor de asigurări sociale /CAS/ cu 5 puncte procentuale sau revenirea TVA de la 24% la 19%, din 2014, va fi luată în toamna acestui an, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, într-un interviu acordat AGERPRES.

‘Nu s-a luat decizia politică. Avem două măsuri majore de reducere a fiscalităţii, revenirea TVA şi reducerea CAS pentru angajator cu 5 puncte procentuale. Trebuie să vedem care din cele două măsuri are mai mare impact în economie, de stimulare economică, de reducere a evaziunii fiscale, dar şi de creştere economică. În funcţie de analizele făcute, decizia politică va fi undeva în toamnă’, a spus Daniel Chiţoiu.

Şi premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că decizia privind reducerea contribuţiilor de asigurări sociale la angajator va fi luată în toamnă.

„În toamnă, în baza rezultatelor din primele două trimestre şi a previziunilor pe trimestrul trei, începem să construim proiectul de buget pentru 2014. Mai mult, sper şi putem să trecem în Constituţie la revizuire – pentru că acum se prevede foarte clar că bugetul este anual – să trecem noţiunea de buget multianual. Pe baza unor date foarte concrete, în toamnă o să ştim exact cum construim bugetele pentru 2014, 2015 şi 2016. Intenţia şi angajamentul nostru merg în primul şi în primul rând spre reducerea contribuţiilor de asigurări sociale la angajator”, a precizat Victor Ponta.

Georgian Ghervasie, consilierul pentru promovare economică al premierului Victor Ponta, a declarat luni,că reducerea CAS este posibilă din 2014, în funcţie de studiul de impact ce va fi făcut de Ministerul Finanţelor urmând să se decidă asupra reducerii cu două procente a contribuţiilor.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.