Rata de absorbţie a fondurilor europene a ajuns la 15,18%, dublu faţă de anul trecut

Rata de absorbţie a fondurilor europene a ajuns la sfârşitul lunii mai la 15,18%, înregistrând o creştere de 32% faţă de începutul acestui an şi de 103% faţă de luna aprilie a anului trecut, a informat luni Ministerul Fondurilor Europene.

 Practic, pe 30 aprilie 2012 rata de absorbţie era de 7,46%, iar în decembrie 2012, de 11,47%.

În acelaşi timp, suma totală atrasă de România din fondurile structurale şi de coeziune a ajuns la peste 2,9 miliarde de euro la sfârşitul lunii mai, după ce în decembrie anul trecut era de 2,2 miliarde euro, iar în aprilie 2012, de 1,43 miliarde de euro.

Citeste si:  LEACURI DIN GRĂDINĂ: Piersici

„Rata de absorbţie a fondurilor europene şi, implicit, valoarea fondurilor atrase de România au crescut cu 32% în acest an faţă de sfârşitul anului trecut. Totodată, rata de absorbţie este în prezent dublă faţă de cea înregistrată la sfârşitul lunii aprilie 2012, fapt care demonstrează că măsurile adoptate în această perioadă de Guvernul României au avut impact. Ministerul Fondurilor Europene şi celelalte instituţii ale statului român implicate în utilizarea banilor europeni vor continua să implementeze toate măsurile necesare pentru a asigura accelerarea ratei de absorbţie a fondurilor UE”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Citeste si:  Cum se poate obţine o dobândă mai bună la credite

În ultimele zile din luna mai, Comisia Europeană a rambursat României noi fonduri în valoare de aproximativ 155 de milioane de euro. Suma menţionată a fost încasată prin intermediul a trei programe: Programul Operaţional Sectorial Mediu – peste 116,4 milioane de euro, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – peste 37,7 milioane de euro, respectiv Programul Operaţional Asistenţă Tehnică – aproximativ 0,7 milioane de euro.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata