EUR
4,83 RON
(+0.06%)
USD
4,48 RON
(-0.52%)
GBP
5,49 RON
(+0.35%)
CHF
4,58 RON
(+0.15%)
BGN
2,47 RON
(+0.24%)
BYN
1,73 RON
(-1.52%)
CAD
3,17 RON
(-1.39%)
RSD
0,04 RON
(+0.08%)
AUD
2,69 RON
(-0.27%)
JPY
0,04 RON
(+0.6%)
CZK
0,17 RON
(+0.39%)
INR
0,06 RON
(-0.79%)

 

Fotbal: România – Trinidad & Tobago 4-0, în meci amical

Reprezentativa de fotbal a României a învins cu scorul de 4-0 (2-0) selecţionata Trinidad & Tobago, în cursul unui meci amical disputat marţi seara pe Arena Naţională din Capitală, în faţa a peste 10.000 de spectatori.

 Tricolorii au reuşit să se impună prin tripla lui Ciprian Marica (min.31, 33, 81) şi autogolul lui Daneil Cyrus din partea a doua a jocului (min.49).

Partida a fost la discreţia naţionalei ţării noastre, care a dominat jocul cu autoritate, în faţa unei echipei care şi-a arătat limitele. Elevii lui Victor Piţurcă au ratat numeroase ocazii în cursul primelor 30 de minute, prin Ciprian Marica, Gabriel Torje, Bogdan Stancu sau Răzvan Raţ. După o jumătate de oră de joc a venit şi deschiderea scorului, în urma unei lovituri libere executate de Torje, balonul fiind recentrat de Costin Lazăr către Marica, atacantul lui Schalke 04 înscriind din marginea careului de 6 metri (min.31). Acelaşi Marica a dublat avantajul echipei noastre după mai puţin de trei minute, cu un şut la colţul scurt (min.33). Oaspeţii au încercat la rândul lor să riposteze pe contraatac, însă puţinele lor acţiuni au fost lipsite de consistenţă.

După pauză, jocul a avut aceleaşi coordonate, cu tricolorii în ofensivă, care au reuşit să-şi mărească avantajul după mai puţin de cinci minute de la reluare, când şutul noului intrat pe teren Gheorghe Grozav a fost deviat în propria poartă de Daneil Cyrus (min.49). Grozav a fost, de altfel, unul dintre cei mai activi jucători ai echipei noastre în partea secundă, alături de Ciprian Marica, cei doi fiind un pericol permanent pentru poarta adversă, împreună cu Torje.

Marica a reuşit să-şi treacă pentru a treia oară numele pe tabela de marcaj cu zece minute înainte de finalul jocului, când a reluat balonul cu capul la colţul scurt, învingându-l din nou pe portarul Phillip. Oaspeţii puteau marca golul de onoare în minutul 87, dar şutul lui Cornell Glenn din interiorul careului a fost respins în corner de portarul Bogdan Lobonţ, căpitanul tricolorilor în acest joc.

Selecţionerul Victor Piţurcă a profitat de acest prim duel cu echipa din CONCACAF pentru a vedea la lucru câţiva jucători de perspectivă – Măţel, Nistor, Chiţu, Stoian şi Hoban, ultimii doi aflându-se la primul lor joc în tricoul naţionalei României.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata