Hugo Chavez, premiat post-mortem în domeniul jurnalisticii

Fostul preşedinte al Venezuelei, Hugo Chavez, a fost premiat post-mortem în domeniul jurnalisticii, informează Lenta.ru.

 Fondul venezuelean care a decernat premiul a subliniat că preşedintele defunct a primit distincţia pentru că ‘le-a redat cuvântul asupriţilor lumii’ şi pentru că a purtat ‘o luptă inepuizabilă cu minciuna din mass-media’.

Înaintarea lui Chavez pentru premiu a stârnit o reacţie neunitară în Venezuela. Încă în timpul vieţii lui Hugo Chavez, organizaţii internaţionale pentru apărarea drepturilor omului l-au acuzat nu o singură dată de îngrădirea libertăţii presei.

Juriul fondului care a acordat premiul a fost format din jurnalişti şi academicieni care sprijină cursul actualului guvern de la Caracas.

Hugo Chavez a fost preşedintele Venezuelei timp de 14 ani. El a murit la 5 martie 2013, la o jumătate de an după o nouă victorie în alegerile prezidenţiale. Cauza decesului lui Chavez a fost cancerul, cu care politicianul a luptat de-a lungul ultimilor doi ani din viaţă.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.