S&P a retrogradat perspectiva asupra ratingului Braziliei, din cauza încetinirii creşterii economice

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor’s (S&P) a revizuit în scădere, de la stabilă la negativă, perspectiva asupra ratingului de credit ‘BBB’ atribuit Braziliei, din cauza creşterii economice lente şi a politicii fiscale care ar putea duce la o creştere a nivelului datoriei guvernamentale, transmite Bloomberg.

Retrogradarea perspectivei ratingului Braziliei (care este similar cu cel acordat Mexicului şi Rusiei), vine în urma estimărilor privind o creştere ‘modestă’ a economiei ţării, pentru al treilea an consecutiv, a politicii fiscale ‘mai slabe’ şi a deteriorării credibilităţii Guvernului, se arată în comunicatul S&P.

De asemenea, Standard & Poor’s a revizuit în scădere, de la stabilă la negativă, perspectiva asupra ratingului companiei petroliere controlate de stat Petroleo Brasileiro SA şi a grupului de utilităţi Centrais Eletricas Brasileiras SA.

Anul trecut, Produsul Intern Brut al Braziliei a înregistrat o creştere de 0,9% şi se estimează că în acest an avansul va fi de 2,77%, conform unui raport al Băncii Centrale din 3 iunie. Accelerarea creşterii inflaţiei a determinat Banca Centrală a Braziliei să majoreze rata dobânzii cu 0,75 puncte procentuale anul acesta.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.