Actorul Petrică Popa a decedat la vârsta de 84 de ani

Actorul Petrică Popa, angajat al Teatrului Nottara din 1954, a decedat vineri, la vârsta de 84 de ani.

 Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului va fi depus duminică, la ora 11,00, în foaierul Teatrului Nottara, urmând ca înhumarea să aibă loc în aceeaşi zi, de la ora 13,00, la Cimitirul Bellu din Bucureşti, informează un comunicat al Teatrului Nottara.

Actorul s-a născut la Hunedoara, pe 3 iulie 1929. Tatăl său, profesor de limba şi literatura română, a fost pasionat de teatru, iar fiul a început teatrul ca elev.

Citeste si:  A murit Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună

Petrică Popa a urmat cursurile Colegiului ”Diaconovici Loga” din Timişoara şi a făcut parte din cercul de teatru al liceului, perioadă în care a interpretat roluri în faţa unui public format din părinţi, profesori şi elevi. A absolvit Institutul de Artă din Timişoara, specializarea Actorie unde i-a avut ca profesori, printre alţii, pe Lilly Bulandra şi Ştefan Braborescu.

În 1949, a fost angajat la Teatrul de Stat din Turda, unde a avut parte de şase roluri într-o singură stagiune. A colaborat cu regizori importanţi ai acelei perioade, Val Mugur şi Ion Olteanu.

Citeste si:  Pădurile - noua "pasiune" a investitorilor străini în România

Ion Şahighian, mentor al mai multor generaţii de artişti, director la Teatrul Armatei – astăzi „Nottara” – l-a descoperit şi l-a adus la Bucureşti, în 1954.

Petrică Popa a fost actor al Teatrului Nottara mai bine de cincizeci de ani. A fost onorat cu distincţii importante respectiv Premiul de interpretare, pentru rolul Vasea, în spectacolul „Aşa va fi” de N. Simeonov, regia: Lucian Pintilie, la Festivalul tinerilor actori din teatrele dramatice – 1957, Premiul de interpretare, pentru rolul Mihalache Dometie, din spectacolul „Martorii sunt de faţă” de Virgil Stoenescu, regia: Cristian Hadjiculea, la Gala Teatrului Istoric – 1986, Premiul pentru cel mai bun spectacol al anului (1987), pentru „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale, regia: Dan Micu (a interpretat rolul Ipingescu).(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close