Hidrosind a blocat în instanţă restructurarea Hidroelectrica

Procesul de restructurare a Hidroelectrica, prin desfiinţarea a şase sucursale şi fuziunea filialelor Hidroserv, a fost blocat în instanţă de către sindicatele din companie, se arată într-un comunicat al Hidrosind, remis vineri .

‘Astfel, Hidrosind, prin aceeaşi procedură prin care, în urmă cu 2 ani de zile, a blocat şi desfiinţat planul guvernamental de creare a celor două companii energetice naţionale (Electra şi Hidroenergetica), a sesizat instanţele de judecată solicitând acestora să se pronunţe asupra legalităţii adoptării măsurii restructurării. Ca atare, orice decizie pe care Hidroelectrica o va lua în perioada următoare, în legatură sau derivând din această reorganizare, va fi fără suport legal, câtă vreme modificările solicitate de administratorul judiciar şi aprobate de adunarea generală a Hidroelectrica nu au putut fi înregistrate în Registrul Comerţului, fiind supuse controlului de legalitate al justiţiei’, se arată în comunicatul citat.

Potrivit unui comunicat transmis pe data de 22 mai a.c., Hidrosind a anunţat că va contesta în instanţă toate deciziile de concediere primite de salariaţii Hidroelectrica, în condiţiile în care reprezentanţii sindicatului au constat că nu există criterii clare şi corecte pentru întocmirea listelor de disponibilizări.

Hidroelectrica anunţa, în urmă cu două zile, că acţionarii companiei au aprobat în Adunarea Generală procesul de restructurare a societăţii, din 13 sucursale compania urmând să rămână cu şapte, iar numărul de posturi va fi redus cu circa 300 la nivelul societăţii.

Economia estimată la fondul de salarii va fi de circa şase milioane euro/an.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.