Ivaşcu (CONPIROM): Dacă preţul la gaze continuă să crească, România se va confrunta cu un val de câteva mii de şomeri

România se va confrunta, de la 1 iulie, cu un val de câteva mii de şomeri, iar statul va pierde contribuabili importanţi la bugetul de stat, dacă Guvernul nu va lua măsuri urgente pentru a amâna, cu un an de zile, aplicarea Calendarului de creştere graduală a preţului la gazele din producţia internă, a declarat vineri, 7 iunie, Mihai Ivaşcu, secretarul general al Confederaţiei Patronale din Industrie, Agricultură, Construcţii şi Servicii din România (CONPIROM).

‘Dacă Guvernul nu va lua măsuri urgente pentru a amâna, cu un an de zile, până la data de 30 aprilie 2014, Calendarul de creştere graduală a preţului la gazele din producţia internă, atunci România se va confrunta, de la 1 iulie 2013, cu un val de câteva mii de şomeri. În plus, foarte multe societăţi comerciale au avertizat că, dacă preţurile la gaze vor creşte în continuare, atunci se vor reloca în ţări din afara Uniunii Europene, posibil în China, Ucraina etc. Ca urmare, ţara noastră va pierde din două puncte de vedere: pe de o parte vor scădea încasările la bugetul de stat prin neplata taxelor şi impozitelor datorate de aceste firme, iar pe de altă parte se vor aloca sume importante de la buget pentru indemnizarea şomerilor rezultaţi din închiderea unităţilor de producţie’, a afirmat Mihai Ivaşcu.

Citeste si:  Marea Britanie anunţă reformarea "radicală" a statului-providenţă

Potrivit acestuia, CONPIROM a trimis premierului Victor Ponta mai multe adrese prin care a fost solicitată programarea unei întrevederi destinate expunerii soluţiilor confederaţiei la problemele cu care se confruntă societăţile din cauza creşterii preţului la gaze.

‘Până în acest moment, n-am primit niciun răspuns din partea premierului. Este posibil ca prim ministrul să nu fie informat de consilieri cu privire la gravitatea situaţiei cu care ne confruntăm’, a spus secretarul general al CONPIROM.

CONPIROM a trimis, la data de 10 mai a.c., o scrisoare către Fondul Monetar Internaţional (FMI), în care a solicitat amânarea, cu un an, a Calendarului de creştere graduală a preţului la gazele din producţia internă. Conform răspunsului dat de FMI în data de 23 mai, ‘implementarea Calendarului de creştere a preţului nu trebuie amânată’(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Dani spune

    Are mare dreptate,nu avem putere de cumparare 80 la suta din salariati o duc greu salariul mediu il ridica cei cu salari foarte mari care nu au mai fost impozitate diferentiat si de atunci este disprecanta mare in firme.La timpul acela spunea cineva ca este mare gresala renuntarea la impozitare si au fost nevoiti sa mareasca TVA.Ce sa mai vorbim de tineri care cu chiu mai fac un copil.Rusine la parlamentari care iau o masa de 130lei si dau alocatie de 42.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata