EUR
4,83 RON
(+0.06%)
USD
4,42 RON
(+0.53%)
GBP
5,51 RON
(-0.12%)
CHF
4,57 RON
(+0.27%)
BGN
2,46 RON
(+0.4%)
BYN
1,73 RON
(+0.51%)
CAD
3,16 RON
(+0.27%)
RSD
0,04 RON
(+0.05%)
AUD
2,79 RON
(-1.19%)
JPY
0,04 RON
(+0.42%)
CZK
0,18 RON
(-0.83%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

 

Victor Ponta: Dacă cineva din Garda Financiară dădea contracte pe la privaţi va răspunde penal

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri seară, referindu-se la cazul lui Sorin Alexandrescu, că, dacă în urma anchetei DNA se va constata că vreun angajat al Gărzii Financiare a dat contracte la privaţi, atunci acesta va răspunde penal pentru fapta sa.

‘Am cerut şi conducerea ANAF a făcut rapid o anchetă, a pus la dispoziţia DNA toate datele şi sunt convins că acum DNA, având toate datele, dacă se constată că cineva din Garda Financiară lucra şi după orele de program, adică mai dădea contracte pe la privaţi, în mod sigur va răspunde penal persoana care a făcut-o. Eu doar am cerut şefului ANAF, cred că astăzi a finalizat ancheta internă, a trimis către DNA rezultatele şi DNA acum o să îi ia la întrebări pe cei care au avut acces la acele documente ca să vadă cine l-a dat zonei private’, a spus Ponta la RTV.

Vinerea trecută, Judecătoria Sectorului 1 a admis o cerere a procurorilor DNA privind arestarea pentru 29 de zile a lui Sorin Alexandrescu, acuzat de săvârşirea infracţiunii de şantaj.

Potrivit DNA, în perioada 16 aprilie – 24 mai, Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, l-a ameninţat pe Ioan Bendei, administrator la RCS&RDS, că va începe o campanie media compromiţătoare împotriva sa, dacă nu semnează în numele companiei RCS/RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV Group.

„(… ) în intervalul 16 aprilie 2013 – 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu a constrâns, în mod repetat, partea vătămată Ioan Bendei, administrator al unei societăţi comerciale, ameninţând-o cu darea în vileag a unor fapte compromiţătoare pentru aceasta de natură a-i afecta viaţa personală şi cariera profesională. În această modalitate, cel în cauză a urmărit să-l determine pe Ioan Bendei să semneze în numele companiei RCS/RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV Group SA în condiţii prestabilite, respectiv pe o perioadă de 5 ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane euro/anual, ceea ce implica încasarea unui preţ de 0,6 euro/lunar/abonat”, susţine DNA.

Tribunalul Bucureşti a decis joi eliberarea din arest a lui Sorin Alexandrescu.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata