INS: Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 8,8%, în aprilie

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în aprilie, ca serie brută cu 8,8%, faţă de luna martie 2013, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 3,7%, a anunţat, luni, Institutul Naţional de Statistică.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 9,4%, iar ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 10,1%.

În perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2013, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2012, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,0%, respectiv cu 6,6%.

Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 29,5%, lucrările de reparaţii capitale cu 6,6% şi lucrările de construcţii noi cu 2,5%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale cu 21%, la clădirile rezidenţiale cu 9,7% şi la construcţiile inginereşti cu 3,8%.

Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o scădere cu 3,7 %, în luna aprilie 2013, comparativ cu luna martie 2013.

Pe elemente de structură, s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de construcţii noi cu 15,1%, respectiv cu 6,9%.

Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut, de asemenea, cu 11%.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.