Vacanţa de vară pe litoral: cât costă un sejur de şapte nopţi în România, Bulgaria, Turcia şi Grecia

Un sejur de şapte nopţi pentru două persoane, cu cazare la un hotel de cinci stele, cu mic dejun inclus, costă puţin peste 1.900 de euro în sta­ţiu­nea Mamaia, de aproape do­uă ori mai mult decât la  Nisi­purile de Aur (Bulgaria), în Halkidi­ki (Grecia) sau chiar Antalya (Turcia), potrivit unei analize a ZF.ro ce a luat în calcul ofertele a patru hoteluri de cinci stele de pe site-ul internaţional de rezervări booking. com, pentru perioada 22-29 iulie.

Hotelurile de lux a căror ofertă afişată de site-ul de rezervări a fost luată în consi­de­rare pentru comparaţie sunt Vega din Ma­maia, ce operează 125 de camere, o piscină out­door, un cen­tru spa şi un spaţiu de joacă pen­tru co­pii, Melia Hotel Hermitage din Nisi­purile de Aur operează 727 de camere, pis­cină inte­rioa­ră, ex­te­rioară, centru spa, lo­curi de joacă pentru co­pii, zonă cu mese de bi­liard, tenis de masă şi alte facilităţi, fiind unul dintre cele mai lu­xoa­se hoteluri din sta­ţiu­nea din Bulgaria.

Citeste si:  Biletele RATP la preţ vechi mai sunt valabile până pe 15 mai 2010

Din staţiunea Antalya (Turcia) a fost aleasă oferta hotelului de cinci stele  Porto Bello, cu 346 de camere, pis­cină outdoor şi indoor, lo­curi de joacă pen­tru copii şi teren de tenis, iar din sta­ţiu­nea Halkidiki (Grecia) cea a hote­lu­lui de cinci stele Possidi Holidays Re­sort&Suite, cu 124 de camere, o piscină out­door, teren de tenis, centru spa, loc de joacă pentru copii.

Litoralul din Grecia şi Turcia atrage câte­va sute de mii de români anual în se­zonul de vară, potrivit datelor din piaţă. Statis­tici oficiale nu există. Spre aceste desti­naţii, agenţiile de turism locale au şi cele mai multe zboruri charter în sezonul de vară. Re­cent, oficialii companiei Blue Air spuneau că vara aceasta sunt programate 14-15 curse spre Antalya (zbor charter) din Bacău.

Citeste si:  Nini Săpunaru: Modificările la Codul Muncii vor permite concedierea a 100.000 de bugetari în 2011

Potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică, românii au avut anul trecut 11,1 mi­lioane de plecări în străinătate, înre­gis­trate la punctele de frontieră.

Un cuplu plăteşte mai mult în Mamaia şi dacă alege un hotel de patru stele în regim all-inclusive. Pe fondul unei oferte defici­ta­re, doar câteva hoteluri de pe litoralul ro­mâ­nesc oferă pachete all-insclusive, tariful este mai ridicat decât cel practicat de hotelurile de pe litoralul bulgăresc, turcesc sau grecesc.

Şapte nopţi de cazare la un hotel de pa­tru stele în regim all-inclusive în Mamaia costă circa 1.200 de euro, faţă de 750 de euro în staţiunea Nisipurile de Aur şi puţin peste 1.000 de euro în Antalya şi Halkidiki, pentru o călătorie în perioada menţionată mai sus.

Citeste si:  UE şi FMI au blocat transfuzia a 8 miliarde de euro către Grecia. Presa germană cere un referendum pentru scoaterea Greciei din zona euro

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata