Modulul spaţial Shenzhou 10 a fost lansat cu succes

China a lansat cu succes, marţi, modulul său spaţial Shenzhou 10, cu un echipaj format din trei astronauţi, dintre care o femeie, conform imaginilor difuzate de postul oficial de televiziune CCTV, anunţă AFP.

Racheta portantă Longue Marche, care a transportat pe orbită modulul spaţial Shenzhou 10, a fost lansată la ora locală 17:38 (09:38 GMT) de la o bază din deşertul Gobi, în prezenţa preşedintelui chinez Xi Jinping care a asistat la această lansare ce marchează o etapă nouă şi crucială din ambiţiosul program spaţial al Beijingului.

Shenzhou 10 urmează să andocheze la staţia spaţială experimentală Tiangong 1 (Palatul ceresc), aflată pe orbita circumterestră. Absentă de pe Staţia Spaţială Internaţională, China a decis să-şi construiască propriul avanpost orbital similar, până în anul 2020.

Această misiune „duce mai departe visul spaţial al naţiunii chineze”, a declarat şeful statului chinez. „Voi umpleţi de mândrie inimile tuturor chinezilor”, a mai adăugat el adresându-se astronauţilor.

La întoarcerea pe Pământ membrii echipajului vor susţine şi o serie de conferinţe în faţa studenţilor chinezi.

Aceasta va fi cea de-a 5-a misiune cu echipaj uman lansată de China din 2003.

Agenţia Spaţială chineză a anunţat că pregăteşte şi o aselenizare fără echipaj uman şi trimiterea unui rover robotizat pe suprafaţa Lunii.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.