EUR
4,83 RON
(-0.01%)
USD
4,07 RON
(+1.41%)
GBP
5,35 RON
(+0.31%)
CHF
4,49 RON
(+0.15%)
BGN
2,46 RON
(+0.69%)
BYN
1,67 RON
(+1.01%)
CAD
3,07 RON
(+0.18%)
RSD
0,04 RON
(-0.06%)
AUD
2,94 RON
(-0.05%)
JPY
0,04 RON
(+0.8%)
CZK
0,19 RON
(-0.42%)
INR
0,05 RON
(+1%)

Suspectul atentatului din Vitan, Vitalie Proca, va fi extrădat în România de către Interpol Rusia

Principalul suspect în cazul atacului din Vitan, Vitalie Proca, arestat de autorităţile ruse pe 6 februarie, urmează să fie extrădat în România, după ce Interpol Moscova a admis cererea Ministerului Justiţiei de extrădare a suspectului către România.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în perioada următoare se va constitui o escortă care se va deplasa în Federaţia Rusă, în vederea preluării lui Vitalie Proca.

Poliţia Română a fost anunţată la data de 7 februarie de către Interpol Moscova cu privire la reţinerea cetăţeanului moldovean P. Vitalie, de 33 de ani, urmărit internaţional din data de 18 ianuarie. Astfel, autorităţile române au demarat procedurile judiciare pentru extrădarea suspectului.

Proca este suspectat de comiterea infracţiunilor de tentativă de omor şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, pe numele său Tribunalul Bucureşti emiţând pe data de 18 ianuarie mandat de arestare preventivă, mandat european de arestare şi mandat de urmărire internaţională.

Prin intermediul Biroului Naţional Interpol Bucureşti din cadrul CCPI – IGPR acesta a fost dat în urmărire internaţională, urmărirea fiind difuzată în toate cele 190 de state membre ale OIPC Interpol.

Pentru prinderea acestuia, Poliţia Română a colaborat, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, cu poliţiile din Rusia, Italia, Moldova şi Marea Britanie.

Vitalie Proca este suspectat că, pe data de 26 noiembrie 2012, a executat mai multe focuri de armă cu pistolul mitralieră AK 47 asupra victimei I.M. – care îşi parca autoturismul în parcarea de reşedinţă – după care, observând că victima nu a decedat, a coborât din autoturism şi, folosind pistolul Makarov pe care îl avea asupra sa, a executat mai multe focuri de armă în direcţia victimei.

În cauză, pentru identificarea principalului suspect, a fost constituit un colectiv de procurori, condus de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care a coordonat întreaga activitate desfăşurată.

„Pentru identificarea şi localizarea acestuia, Poliţia Română a pus la dispoziţie resurse importante, atât din punct de vedere al structurilor specializate ale Poliţiei Române, respectiv Institutul Naţional de Criminalistică, Direcţia Operaţiuni Speciale, Direcţia de Investigaţii Criminale, Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, cât şi a efectivelor implicate”, se arată în comunicatul IGPR remis AGERPRES.

În caz, o contribuţie importantă a avut-o colaborarea cu Serviciul Român de Informaţii.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata