EUR
4,81 RON
(+0.02%)
USD
4,43 RON
(+0.24%)
GBP
5,72 RON
(+0.7%)
CHF
4,53 RON
(+0.1%)
BGN
2,46 RON
(-0.12%)
BYN
1,98 RON
(+0.2%)
CAD
3,33 RON
(+0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.05%)
AUD
2,91 RON
(+0.63%)
JPY
0,04 RON
(+0.41%)
CZK
0,19 RON
(+0.54%)
INR
0,06 RON
(+0.13%)

 

Fitch avertizează că ar putea retrograda Vodafone dacă va prelua Kabel Deutschland

Ratingul grupului de telefonie Vodafone ar putea fi coborât cu o treaptă dacă grupul britanic ca prelua Kabel Deutschland fără a adopta alte măsuri pentru a-şi reduce datoria, a avertizat miercuri agenţia de evaluare Fitch Ratings, informează un comunicat de presă.

Potrivit Fitch, posibila preluare a Kabel Deutschland pentru suma de 10 miliarde de euro ar creşte gradul de îndatorare al Vodafone peste pragul echivalent ratingului ‘A minus’ atribuit în prezent grupului britanic. În opinia agenţiei de evaluare, Vodafone ar putea lua mai multe măsuri pentru a contracara această deteriorare a indicatorilor de îndatorare, inclusiv vânzarea unei părţi sau a a întregii participaţii la Verizon Wireless.

‘Provocarea strategică cu care se confruntă Vodafone este dacă să rămână un operator concentrat pe serviciile de telefonie mobilă sau dacă să-şi extindă operaţiunile din domeniul liniilor fixe, aşa cum au făcut rivalii săi europeni. Germania este cea mai mare piaţă pentru Vodafone iar preluarea Kabel Deutschland ar da Vodafone o reţea de mare viteză cu care să concureze cu Deutsche Telekom’, estimează Fitch.

Agenţia de evaluarea estimează că Vodafone nu va face achiziţii în toate pieţele sale importante din Europa şi că posibila preluare a Kabel Deutschland ar putea fi finanţată din fondurile existente sau prin tragerea liniilor de credit existente.

Vodafone are 34 de milioane de utilizatori în Germania. Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, după venituri, cu aproximativ 403 milioane de clienţi în întreaga lume, la 31 decembrie 2012. Compania are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 50 de reţele partenere în întreaga lume.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata