Soprana Katerina Tretiakova, marea câştigătoare a Concursului Internaţional de Canto organizat de ONB

Soprana Katerina Tretiakova din Lituania este marea câştigătoare a Concursului Internaţional de Canto „Le Grand Prix de l’Opera”, organizat de Opera Naţională Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al ONB transmis luni , Tretiakova a câştigat premiul I, în valoare de 6.000 euro, premiul al II-lea, în valoare de 3.000 euro, revenindu-i Alexandrei Tărniceru (România) iar premiul al III-lea, în valoare de 1.500 euro, Veronicăi Anuşca (România).

Premiul „Italia” – premiul special pentru interpretarea unei arii de Giuseppe Verdi, în valoare de 1.000 euro, acordat de Ambasada Italiei la Bucureşti, i-a revenit lui Augustin Hotea (România).

În plus, concursul le-a oferit participanţilor şi posibilităţi de afirmare şi dezvoltare în carieră, după cum urmează: un contract pentru roluri principale în stagiunea 2013/2014 a ONB – Sunnyboy Dladla (Africa de Sud); două contracte în Gale extraordinare la ONB – Polina Garaeva (Rusia) şi Irina Ionescu (România).

Premiul special oferit de Marcello Giordani, constând într-o bursă completă la un masterclass în Italia susţinut de artist, le-a fost acordat soliştilor: Augustin Hotea, Iulia Surdu şi Alexandra Tărniceru din România.

Două premii speciale ale juriului, în valoare de 500 de euro fiecare, dintre care unul pentru cea mai bună performanţă a unui interpret cu vârsta mai mică de 24 de ani, le-au revenit lui Daniel Pop (România) şi Nataliei Tanasiiciuc (Republica Moldova), o invitaţie pentru participarea la unul dintre proiectele muzicale ale Radio România Cultural (constând într-o înregistrare specială radiofonică) i-a fost acordată Irinei Baianţ (România), în timp ce premiul „Colla parte”, în valoare de 300 euro, pentru tineri maeştri acompaniatori (cu vârsta sub 35 de ani), acordat de prof. univ. dr. Viorica Rădoi, i-a revenit Adinei Cocargeanu (România).

Premiile celei dintâi ediţii a Concursului Internaţional de Canto „Le Grand Prix de l’Opera” (13-16 iunie) au fost decernate duminică seară, în Sala Mare a ONB, ceremonia fiind întregită de concertul laureaţilor, acompaniaţi de orchestra teatrului, dirijată de maestrul Iurie Florea.

Juriul competiţiei a fost format din solişti, manageri de teatre lirice, directori de casting şi impresari de talie internaţională, preşedintele competiţiei fiind directorul general al ONB, Răzvan Ioan Dincă.

Concursul a fost organizat de ONB, cu sprijinul Centrului de Excelenţă pentru Cercetare Ştiinţifică şi Proiecte Artistice al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.