EUR
4,84 RON
(+0.41%)
USD
4,33 RON
(+0.98%)
GBP
5,44 RON
(-0.15%)
CHF
4,50 RON
(+0.91%)
BGN
2,47 RON
(+0.51%)
BYN
1,80 RON
(+0.64%)
CAD
3,20 RON
(-0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.41%)
AUD
2,97 RON
(-0.91%)
JPY
0,04 RON
(+1.61%)
CZK
0,18 RON
(-0.39%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Ţara care i-a determinat pe cei de la McDonalds să-şi închidă toate restaurantele

Imaginea fericită  McDonalds şi arcadele de aur ale sale nu sunt tocmai poarta de acces la fericire în Bolivia. Această ţară din America de Sud nu este adepta mâncărurilor de tip fast food şi a metodelor rapide de a prepara alimentele, precum este SUA.

Bolivienii pur şi simplu nu au încredere în alimente preparate într-un timp atât de scurt. Un procent de 60% dintre bolivieni este reprezentat de populaţia indigenă, care în general nu pune piciorul într-un McDonalds. În ciuda politicii de preţuri mici aplicate aici, McDonalds nu a putut convinge populaţia indigenă din Bolivia să mănânce Big Mac-ul, McNuggets-ul sau McRibs-ul.

Cele opt restaurante McDonalds care au mai rămas în Bolivia au raportat pierderi în fiecare an, timp de un deceniu. După 14 ani de prezenţă în ţară, reţeaua McDonalds nu a putut rezista zidului bolivian. Magazin după magazin a fost închis, pe motiv că Bolivia respinge meniul McDonalds.

 

  • Respingere culturală profundă

 Impactul asupra imaginii McDonalds, generat de plecarea sa din Bolivia, a fost atât de puternic încât directorii de marketing ai lanţului fast food au luat decizia de a filma un documentar numit „De ce McDonalds a falimentat în Bolovia?”

Acest documentar arată că respingerea oamenilor nu se bazează neapărat pe gustul sau tipul de alimente pe care le prepară McDonalds. Respingerea sistemului fast food a rezultat din mentalitatea boliviană privind modul în care mesele ar trebui să fie pregătite. Bolivienii îşi respectă atât de mult trupurile încât pun foarte mare preţ pe calitatea alimentelor care intră în stomacul lor.

Timpul necesar de pregătire al mâncărurilor fast food i-a făcut să privească aceste alimente ca fiind suspecte.

În timp ce alte popoare mănâncă fast food în fiecare săptămână, bolivienii simt pur şi simplu că nu se merită să-şi pună sănătatea în pericol. Ei se declară adepţi ai meselor bine pregătite, iar acest aspect îi ajută foarte mult.

 

  •  McRib: 70 de ingrediente

 Ştiaţi că McRib-ul este produs din 70 de ingrediente diferite, incluzând azodicarbonamida, un agent de albire a făinei adesea utilizat în producerea de materiale plastice expandate?

McRib-ul este de fapt dovada a ceea ce poate face „tehnologia de restructurare a cărnii”, care conţine amestecuri de burtă, inimă şi stomac pasteurizate. Acest sandviş a apărut de fapt din cauza deficitului de pui care se înregistrează la McDonalds.

Traducere: Ecaterina Pop

Citește și
2 Comentarii
  1. calin spune

    bravi,toata lumea ar trebui sa faca la fel,respect Bolivia

  2. Bogdan spune

    Bravo lor. Numai substante contin,si in plus iau indoctrinat pe tinerii de azi cu aceste substante. Nu vezi tanar sa nu vrea la mecc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata