Guvernul ar putea adopta o ordonanţă vizând reluarea angajărilor în sistem unu la unu

Guvernul ar putea adopta săptămâna viitoare o ordonanţă în baza căreia să fie reintrodusă posiblitatea angajării în sistem unu la unu, în primul rând în sănătate, educaţie, dar şi în poliţie, a anunţat premierul Victor Ponta.

„Cred că săptămâna viitoare o să adoptăm ordonanţa prin care desfiinţăm toate posturile neocupate şi introducem posibilitatea de angajare unu la unu. Acum ştiţi este una la şapte, din cauza creşterii de personal. Deci, practic, de săptămâna viitoare la orice post eliberat se poate angaja o nouă persoană, în primul rând în sănătate, în educaţie şi pentru poliţie vom face acelaşi lucru”, a spus primul ministru, joi seara, la Antena 3.

Citeste si:  NOUTATI LEGISLATIVE – 12 noiembrie (0757)

Premierul Victor Ponta a declarat pe 13 mai că angajările „unu la unu” în sistemul bugetar nu pot fi reluate, decât în paralel cu desfiinţarea posturilor neocupate.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă Executivul a discutat cu FMI despre deblocarea angajărilor la stat în regim „unu la unu”, premierul a afirmat că măsura ar urma să fie discutată, dar deocamdată nu poate fi aplicată, fiindcă ar conduce la o creştere a posturilor în sectorul bugetar pe care Guvernul nu o poate susţine.

„Nu, o s-o discutăm cu cei de la FMI. Ideea este că nu poate fi luată această decizie, la care eu ţin foarte mult, decât în paralel cu desfiinţarea tuturor posturilor neocupate în acest moment, pentru că să şi ocupăm toate posturile neocupate, blocate şi să şi dăm drumul la ‘unu la unu’ ne-ar duce la o creştere în sectorul bugetar pe care nu putem să o susţinem din punct de vedere financiar. În schimb, dacă desfiinţăm posturile neocupate, înseamnă că vom avea mai puţini şefi. De ce sunt ţinute posturile neocupate? Că nu poţi să fii şef decât dacă ai 11 sau 20 în subordine, dintre care cinci sunt cu adevărat şi zece sunt pe hârtie. Asta e, mai desfiinţăm din şefi, dar, după aceea, în special la sănătate şi la educaţie, îţi pleacă un angajat, poţi să angajezi imediat pe cineva în loc”, a explicat Victor Ponta.

Citeste si:  Liderii puterii s-au hotărât: primarii să fie aleşi, în 2012, dintr-un singur tur. Cine va pierde

Guvernul a decis, în 2009, prin ordonanţă de urgenţă, să suspende ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din administraţie şi să permită angajarea unui singur funcţionar la şapte posturi vacantate, excepţii fiind acceptate doar pentru funcţiile de conducere, înalţi funcţionari şi administraţii subdimensionate.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. denis spune

    nu am inteles nimic!! se va mai da drumul la angajari de acum incolo asa cum ei au promis din 31 martie 2013?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata