Idee de afacere: pieţe publice pentru încărcarea telefoanelor cu energie solară

Dacă doriţi să creaţi o piaţă publică modernă, care să încurajeze oamenii să relaţioneze, încercaţi să amenajaţi puncte în care trecătorii îşi pot încărca bateriile telefoanelor lor. Cel puţin aşa sună viitorul, dacă metodele noi de reîncărcare ale telefoanelor vor fi puse în aplicare.

A rămâne fără baterie la telefon este o problemă tot mai des întâlnită. Vorbim mult la telefon şi ne trezim că nu mai avem baterie într-un moment important al zilei. Apelăm la bunătatea barmanilor din cafeneaua în care ne aflăm să ne ajute. Barmanii sunt de acord în mod regulat să încarce telefoanele clienţilor în spatele barului, atâta timp cât ei vor sta acolo şi vor face consumaţie.

Citeste si:  Telefoanele mobile au devenit mai puţin toxice

O firmă din America va începe instalarea de staţii de încărcare a bateriilor de telefon cu energie solară. Vor fi amplasate câteva turnuri subţiri acoperite de panouri solare şi care conţin baterii care vor colecta energia solară pentru utilizarea pe timp de noapte. Compania a cumpărat 25 de staţii de încărcare, cu 8000 de dolari.

În aceste condiţii, metoda de a face o mică afacere din acest lucru este binevenită: crearea de mini-spaţii publice pentru a alimenta telefoanele.

Compania franceză SunPartner a construit un ecran pentru telefoanele mobile care va permite încărcarea acestora de la soare, iar în prezent testează această inovaţie împreună cu mai mulţi producători de telefoane mobile printre care se numără şi Nokia.

Citeste si:  WWF-România lansează concursul naţional "Energie de la soare, de Ora Pământului"

În urmă cu câţiva ani producători precum Samsung sau Sharp au lansat pe piaţă telefoane mobile care aveau carcase solare, însă acestea nu au prins la public deoarece utilizatorii nu doreau să îşi pună telefoanele pe masă cu ecranul în jos de teamă să nu piardă vreun mesaj  sau să îşi zgârie ecranul.

Ideea francezilor este să monteze celulele solare pe ecranul telefonului mobil. Aceştia folosesc benzi de celule de film subţiri peste care au adăugat un strat de lentile mici. Francezii spun că prototipul actual are o transparenţă de 82%, însă versiunile viitoare vor avea peste 90%.

Citeste si:  BNR: Peste 300 de firme în interdicţie bancară, la 31 ianuarie

 

Traducere: Ecaterina Pop

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata