EUR
4,81 RON
(+0.02%)
USD
4,43 RON
(+0.24%)
GBP
5,72 RON
(+0.7%)
CHF
4,53 RON
(+0.1%)
BGN
2,46 RON
(-0.12%)
BYN
1,98 RON
(+0.2%)
CAD
3,33 RON
(+0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.05%)
AUD
2,91 RON
(+0.63%)
JPY
0,04 RON
(+0.41%)
CZK
0,19 RON
(+0.54%)
INR
0,06 RON
(+0.13%)

 

Să bei fără măsură şi să nu-ţi distrugi ficatul – în curând, posibil

Un grup de oameni de ştiinţă sud-coreeni au găsit modalitatea de a stopa efectele devastatoare ale alcoolului asupra ficatului, relatează agenţia de presă Yonhap, citată joi de platforma electronică Newsru, cu referire la Ministerul Ştiinţei, Planificării şi Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţii de la Seul.

Atunci când ajunge în sânge, alcoolul produce oxigen activ care distruge ficatul, provocând hepatită şi chiar ciroză hepatică. Până acum, însă, au existat puţine informaţii despre modul în care se produce acest oxigen activ.

Oamenii de ştiinţă sud-coreeni au demonstrat că alcoolul generează, de fapt, producerea de receptori nucleari hormonali ERR, cei care tocmai exercită un efect negativ asupra ficatului.

Astfel, după cum susţin cercetătorii sud-coreeni, în cazul în care ar fi suprimată dezvoltarea acestor hormoni, ar putea fi prevenită deteriorarea ficatului în urma consumului de alcool, permiţând un consum chiar fără măsură fără efecte nocive asupra sănătăţii respectivului organ.

Din grupul de oameni de ştiinţă angrenaţi în această cercetare fac parte experţi de la Institutul de Ştiinţe şi Tehnologii Biologice, de pe lângă Universitatea Naţională Chonnam din Coreea de Sud.

Coreea de Sud este o ţară cu una dintre cele mai mari rate de alcoolism în lume. Conform diferitelor rapoarte, ea oscilează între locurile 7 şi 13 la consumul de alcool pe plan mondial.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata