”Cele mai bune joburi din lume” pentru şase tineri, inclusiv o franţuzoaică

Şase tineri, inclusiv o femeie – o franţuzoaică-, au fost selecţionaţi de Australia din circa 330.000 de candidaţi din întreaga lume pentru a exercita ”cele mai bune joburi din lume – de la aventurier în interiorul pământurilor ţării până la degustător în bucătăria locală, potrivit rezultatelor competiţiei publicate vineri, relatează AFP.

”Queensland este magnific, am ales într-adevăr bine”, a declarat pentru AFP Elisa Detrez, o franţuzoaică de 28 de ani, care va fi ”ranger” /gardian/ în parcurile din statul australian din nord-estul ţării timp de un semestru. ”Cred că Australia este noul El Dorado. Toată lumea vrea să vină aici, deoarece viaţa este aici atât de agreabilă, vremea mai bună /decât în Europa/ şi nu este criză economică”, a adăugat ea.

”Noua mea viaţă începe acum ! Agenda mea pentru următoarele şase luni: să explorez minunăţiile din Marea Barieră de Corali, pădurea virgină, parcurile naţionale, pământurile roşii şi mai multe. Îmi place !!!!”, a declarat ea, bucuroasă, pe pagina sa de Facebook.

Britanicul Rich Keam va ocupa funcţia de ”taste master” în Western Australia. Misiunea sa: să facă turul restaurantelor, cramelor, domeniilor viticole şi al braseriilor din acest stat.

Brazilianul Roberto Seba va fi fotograf ”lifestyle” la Melbourne, canadianul Greg Snell – îngrijitor de animale în sud, irlandezul Allan Dixon va parcurge Outback /interiorul sălbatic al Australiei/ pentru a se întâlni cu populaţiile locale, îndeosebi aborigenii, şi americanul Andrew Smith, numit ”chief funster”, se va aventura în lumea nocturnă şi a festivalurilor de la Sydney.

În 2009, Australia a deschis prima competiţie de acest fel, promiţând ”cel mai bun job din lume”. Câştigătorul, britanicul Ben Southall, a fost timp de şase luni gardian în insula paradisiacă Hamilton din Marea Barieră de Corali.

Pentru această a doua ediţie, Australia a propus şase posturi, pe tot cuprinsul ţării. Laureaţii vor primi 100.000 de dolari /78.000 de euro/ pentru un semestru de vilegiatură, salariu şi cheltuieli inclusiv. Toţi laureaţii vor trebui să producă texte şi fotografii în scopuri promoţionale.

La concurs pot participa persoane cu vârste de peste 18 ani, dar el se adresează mai ales celor care au cel puţin 30 de ani, eligibili pentru o viză de lucru temporară în Australia, originari îndeosebi din SUA, Marea Britanie, Franţa, Hong Kong, Taiwan, Coreea de Sud şi Japonia.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.