Festivalul Comediei Româneşti s-a încheiat; au fost acordate premii la mai multe categorii

Festivalul Comediei Româneşti s-a încheiat duminică printr-o gală în cadrul căreia au fost acordate premii pentru mai multe categorii.

 În acest concurs, premiul I a fost câştigat de textul „Visul domnului Mio”, de Georgiana Capuerde, locul II de textul „Infractorii”, de Ana-Maria Bamburger, iar locul III de „Ultimul dans al libelulei”, de Cornel Mihai Ungureanu.

Premiul pentru scenografie – decor a fost primit de Helmut Sturmer, iar cel pentru scenografie – costume de Corina Grămoşteanu.

Premiul pentru cel mai bun actor a revenit lui Virgil Ogăşanu, pentru rolul Zaharia Trahanache, din piesa „O scrisoare pierdută” în regia lui Horaţiu Mălăele, iar premiul pentru cea mai bună actriţă a fost primit de Tania Popa pentru rolul din „Fata din curcubeu” de Lia Bugnar.

Premiul Juriului festivalului de comedie, format din Sanda Manu, Mariana Constantinescu şi Lia Manţog, a fost acordat actorului Victor Rebengiuc şi Marianei Mihuţ.

Premiul pentru scenariu a fost acordat lui Silviu Purcărete pentru piesa „Conu Leonida faţă cu reacţiunea”, iar premiul pentru spectacol a fost câştigat de aceeaşi piesă.
Premiul pentru excelenţă a fost decernat regizoarei Sanda Manu, căreia directorul Teatrului de Comedie, George Mihăiţă, i-a dăruit un buchet de flori. „Ei mi-au fost studenţi – ceea ce s-a întâmplat acum a fost cu totul neaşteptat – nici fericirea şi nici plăcerea nu este comică – nu am ce să fac, sunt fericită”, a spus Sanda Manu, care a fost aplaudată în picioare de publicul prezent.

De asemenea, un alt premiu pentru excelenţă a fost primit de regizorul Valeriu Moisescu.

Actorul şi profesorul britanic Jeremy Stockwell a prezentat Gala Comediei Româneşti în sala „Radu Beligan” a Teatrului de comedie. „Într-o lume în care dai drumul la televizor şi vezi numai revolte, demonstraţii, violenţă, foamete, voi aţi ales să faceţi cel mai civilizat lucru: un festival de comedie! Comedia înseamnă reîntoarcerea la sănătatea mentală”, a spus duminică Jeremy Stockwell.

Radu Beligan, preşedintele onorific al Teatrului de Comedie, şi-a lansat volumul „Între acte”, apărut la Editura All, în timp ce George Mihăiţă, directorul instituţiei, şi-a încheiat mandatul de „primar al Oraşului Comediei Româneşti”.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!