Un alpinist din China a supravieţuit măcelului din nordul Pakistanului

Un turist din China a supravieţuit măcelului din regiunea Gilgit-Baltistan, nordul Pakistanului, în care cel puţin nouă alpinişti străini au fost ucişi cu arme de foc, a relatat postul de televiziune Geo News, citându-l pe ministrul de interne al Pakistanului, Chaudhry Nisar Ali Khan, relatează agenţia de presă Ria Novosti.

‘Am vorbit cu ambasadorul Chinei şi am fost întrebat dacă ţinta atacului au fost turiştii chinezi. I-am răspuns că ţinta atacului a fost Pakistanul’, a spus ministrul de interne, menţionând că extremiştii au încercat să arate lumii că Pakistanul nu este o ţară sigură. Despre starea turistului chinez nu sunt difuzate mai multe detalii.

Citeste si:  Fotografiile făcute ca amintire pot duce la rezultatul invers: uitarea

Nouă alpinişti străini au fost ucişi cu arme de foc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în munţii Himalaya din Pakistan de către un comando de insurgenţi islamişti deghizaţi în poliţişti, care au revendicat măcelul în semn de răzbunare pentru moartea unui lider taliban ucis de o dronă americană, după cum relatează AFP.

Cinci ucraineni şi un număr nedeterminat de chinezi (s-ar părea şi un rus) au fost pur şi simplu executaţi. Un pakistanez a fost găsit de asemenea mort, alături de cadavrele străinilor, în timp ce un chinez a supravieţuit măcelului.

Citeste si:  O flotilă naţionalistă japoneză a ajuns în apropierea insulelor Senkaku disputate de China

Mişcarea talibanilor din Pakistan (TTP) a revendicat atacul survenit într-o regiune ferită, de obicei, de violenţa endemică ce a durat ani de zile în Pakistan.

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 00:30 în staţiunea montană Fairy Meadows, provincia Gilgit-Baltistan, controlată de autorităţile de la Islamabad.

Potrivit mass-media locale, între 10 şi 12 indivizi îmbrăcaţi în uniforme ale poliţiei pakistaneze au intrat în localul în care se adăposteau alpiniştii străini. I-au scos afară şi, pur şi simplu, i-au executat. Agenţia de presă Reuters a relatat că au murit cinci turişti din Ucraina, trei din China, unul din Rusia şi ghidul lor pakistanez.

Citeste si:  Ambasadorul american la Londra acuză China că a pus lumea în pericol

Ambasadorul Ucrainei în Pakistan, Vladimir Lakomov, a confirmat moartea a cinci turişti ucraineni, indicând pentru Ria Novosti că tragedia s-a produs nu într-un hotel, după cum au relatat unele agenţii de presă, ci într-o tabără de corturi la poalele muntelui Nanga Parbat.

Premierul pakistanez Nawaz Sharif a condamnat atacul.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close