Graba şi pasiunea vitezei, responsabile pentru moartea sau accidentarea prea multor cetăţeni români

Graba şi pasiunea vitezei sunt responsabile pentru moartea sau accidentarea prea multor cetăţeni români, se arată într-un comunicat al Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS), remis luni.

,,Accidentul rutier produs în Muntenegru este o dramă umană care ne obligă pe toţi să fim solidari în compasiune cu familiile lovite de tragedie. În acelaşi timp, FPTS atrage atenţia asupra cauzelor care au dus la tragicul eveniment. Vacanţele trebuie să fie motiv de relaxare şi încântare, nu o goană nebună şi o demonstraţie de viteză. Ca şi în cazul accidentelor cu microbuzele morţii pe rutele interne, graba şi pasiunea vitezei sunt responsabile pentru moartea sau accidentarea prea multor cetăţeni români’, a spus Dan Matei Agathon, preşedintele FPTS.

Citeste si:  Costul orar al forţei de muncă, în creştere cu 19,39%, în trimestrul 3

FPTS solicită Guvernului României să declare zi de doliu naţional în memoria victimelor acestui accident.

,,De asemenea, facem un apel public către toţi operatorii de transport rutier intern şi internaţional să devină conştienţi de riscurile pe care le presupune viteza excesivă şi să ia măsuri drastice de verificare a conducătorilor auto şi de respectare a regulilor de circulaţie. Goana după profit şi dorinţa de a ajunge la destinaţie cât mai repede pot avea repercursiuni fatale. Este nevoie de aceea de o schimbare de mentalitate la nivelul celor care gestionează transportul rutier de orice natură pentru ca asemenea tragedii să nu mai aibă loc niciodată’, se arată în comunicatul FPTS.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata