EUR
4,80 RON
(0%)
USD
4,42 RON
(-0%)
GBP
5,73 RON
(+0.05%)
CHF
4,52 RON
(+0.03%)
BGN
2,45 RON
(0%)
BYN
2,00 RON
(+0.42%)
CAD
3,34 RON
(-0.01%)
RSD
0,04 RON
(+0.06%)
AUD
2,93 RON
(+0.11%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,19 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(0%)

 

Apel ca statele UE să promoveze politici împotriva hărţuirii suferite de copii şi tineri

Asociaţia Beat Bullying le-a cerut marţi, 25 iunie, guvernelor ţărilor membre ale Uniunii Europene să promoveze politici care să pună capăt hărţuirii la care sunt supuşi mulţi adolescenţi şi să instituie o zi europeană împotriva hărţuirii (‘bullying’), transmite, din Bruxelles, EFE.

Mai mulţi membri ai acestei asociaţii britanice au susţinut marţi la sediul Parlamentului European necesitatea de a se acorda o mai mare atenţie problemei hărţuirii sau intimidării suferite de copiii şi tinerii din UE şi de a se îmbunătăţi actualele strategii pentru combaterea acestui fenomen.

Cazurile de copii şi tineri care se sinucid ‘pentru a scăpa de chinul hărţuirii’ sunt ‘evitabile’, a apreciat Niall Cowley, director internaţional al Beat Bullying.

Potrivit organizaţiei, şapte tineri din zece au suferit o formă de hărţuire sau intimidare – verbală, psihologică sau fizică, prin intermediul noilor tehnologii de comunicare sau faţă în faţă – cu posibile consecinţe pentru tot restul vieţii.

Hărţuirea cibernetică (‘cyberbullying’) ‘este o tendinţă inacceptabilă’, a spus europarlamentarul irlandez Sean Kelly. Potrivit acestuia, ‘mulţi dintre utilizatorii reţelelor de socializare şi ai noilor tehnologii sunt tineri care nu au suficientă experienţă’ pentru a-şi da seama că sunt victime ale hărţuirii.

Europarlamentarul irlandez a semnalat, de asemenea, că mulţi părinţi nu au timpul necesar pentru a detecta abuzurile pe care le-ar putea suferi copiii lor. ‘În Europa avem nevoie de o investigaţie pe scară largă pentru a detecta hărţuirea cibernetică şi a şti cum să o combatem’, a mai spus Kelly.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata